A Filmintézet 77 milliót ad a Bán Mór regényei alapján készülő Hunyadi-tévésorozatra

2021. július 09. 12:40

A producer a kanadai magyar Robert Lantos lesz, aki David Cronenberg és Szabó István filmjeinek producereként is ismert.

2021. július 09. 12:40
null

A Nemzeti Filmintézet honlapján megjelent információk szerint a Tévés Döntőbizottság május közepén 76.880.400 forint támogatást ítélt meg a Bán Mór Hunyadi Jánosról szóló, tizenkét kötetesre tervezett regényfolyamából készítendő, látványos televíziós sorozat gyártáselőkészítésére – olvasható Bán Mór hivatalos Facebook-oldalán.

Mint a bejegyzés is írja: a producer a kanadai magyar Robert Lantos lesz, aki David Cronenberg és Szabó István filmjeinek producereként is ismert. Filmográfiájában szerepel többek között a Johnny Mnemonic – A jövő szökevénye vagy Az eljövendő szép napok, a Fekete köpeny, a Notre Dame-i toronyőr, vagy a A napfény íze és a Csoálatos Júlia. A sorozat vezető rendezője a szintén kanadai magyar George Mihalka, a forgatókönyvet Bán Mór közreműködésével Lovas Balázs, Lengyel Balázs, Veress Attila és Ruttkay Zsófia írja. 

A sorozattal kapcsolatosan Bán Mór oldala azt ígéri, a közeljövőben újabb részletek kerülnek majd napvilágra. 

Nyitókép: Bán Mór hivatalos Facebook-oldala

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Taincu
2021. július 10. 16:11
Ha csak ennyit szánnak rá, akkor jobb, ha bele se kezdenek...Nem vagyok szakember, de szerintem 3-4 milliárd simán kellene rá, hogy a mai kor igényeinek is megfeleljen.
iIonah
2021. július 10. 15:44
7 milliárd sem lenne sok rá.
HGyulaP
2021. július 10. 12:40
Bán Mór Hunyadi-ciklusa remek! Olvassátok! Sőt! Célszerű elolvasni, mielőtt értékelitek. Aki a Szulejmánon szocializálódott, talál majd meglepőt a könyveiben.
Gáspár
2021. július 10. 04:18
Ezt a regényciklust nem lehet megfilmesíteni. Ezt el kell OLVASNI!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!