Varga Mihály szerint ennyit emelkedik idén a nyugdíjak reálértéke

2024. április 28. 10:34

„Februárban pedig ismét kifizettük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat” – fogalmazott a miniszter.

2024. április 28. 10:34

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára – erről beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter és Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap, a Jókor magazin megjelenése alkalmából készült, a főtanácsadó Facebook-oldalán megosztott közös videóban. Varga Mihály elmondta: háború dúl a szomszédban és a Közel-Keleten, a költségvetésre rendkívüli terhek nehezednek, 

mégis a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a nemzeti kormányra.   

A tavalyi 18,5 százalékos nyugdíjemelés után idén év elején 6 százalékkal növeltük a nyugdíjakat, februárban pedig ismét kifizettük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat – fogalmazott a miniszter.  Jó hír – tette hozzá -, hogy az év eleji 6 százalékos emelés a nyugdíjak reálértékében is növekedést jelent, ugyanis az éves infláció ennél várhatóan jóval alacsonyabb lesz. A kormány tehát kitart a 2010-ben tett ígérete mellett: megőrzi a nyugdíjak vásárlóerejét, sőt emeli is azt. „A nyugdíjak összegét 2010 óta a kétszeresére emeltük, reálértékét pedig több mint 20 százalékkal javítottuk. Amíg nemzeti kormánya van Magyarországnak, megadjuk azt a megbecsülést, amely a nyugdíjasokat megilleti” – mondta Varga Mihály.

(MTI)

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-81
2024. május 11. 22:56
🍓 ️ ­­I­­g­­­a­­z­­i n­­­i­­m­f­o­­m­­á­­n­­i­­­á­­k­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­𝟏­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Tommaso
2024. április 30. 11:27
Mig Orbán alatt a felére csökkent a forint értéke, addig a cseh korona többet ér az EURÓHOZ KÉPEST, mint 2010 előtt. A magyar forinthoz viszonyitva pedig sokkal többet. MAGYAR-t vagy CSEH-t az ország élére, mert Orbán nem vált be.
antal-2
2024. április 28. 15:57
A magyar és az összes létező nyugdíjrendszer kirovó-kiosztó alapú. Azaz egy adott hónapban beszedett járukékokat osztanak szét az adott jogosultak között. Óvódás matek. Több járulékfizető, kevesebb nyugdíjas = Pozitív kassza, lehet magas nyugdíjakat fizetni, fiatal társadalom esetén. Azonos járulék fizető és nyugdíjas, instabil kassza, változó nyugdíjakat lehet fizetni, 2.1 rátát hozó államok esetén. Kevesebb járulékfizető, több eltartott, csak hitelekből fenntartható kassza, alacsony nyugdíjakkal. Elöregedő társadalom esetén, mint a magyar. Gyermektelen: a legnagyobb parazita az államnak. Csak kivesz. 1 gyermekes: 50százalékban parazita 2 gyermekes: semmi hasznot nem tett az államnak 3 gyermekes: 50 százalék hasznot hozott az államnak 4 gyermekes: 100 százél hasznot hozott az államnak Magyarország: nincs 35.000 aki 100 százalékban termelt az államnak de van 3.6 millió parazita. Ezért ilyen szar az ország. Matek, semmi más.
2024. április 28. 15:51 Szerkesztve
Ha az állam nem venne fel hiteleket ma 46.000 ft lenne az átlagnyugdíj. A mostani fiatalok kontójára tartja el indokolatlanul magas nyugdíjjal a fidesz a sok és egyre több nyugdíjast. Be kell vezetni az egyetlen egy igazságos rendszert, a gyermekszámalapú nyugdíjat. Az kapjon aki tett is bele. Most a sok parazita szingli kétpofára elzabálja amit a nagycsaládosok tettek bele verítékkel. De, hát a szavazóbázis a sok-sok parazita.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!