A fő mű

2023. augusztus 03. 10:25

2023. augusztus 03. 10:25
Győrffy Ákos
Győrffy Ákos

Júniusban hunyt el Cormac McCarthy, a kortárs prózairodalom egyik legnagyobb alakja. Művei Magyarországon is jól ismertek, sőt azt lehet mondani, hogy kialakult egyfajta kultusza. Ismertségéhez (és elismertségéhez) nagyban hozzájárult az is, hogy a Nem vénnek való vidék és Az út című könyvei­ből film is készült. Ráadásul jó filmek, leginkább a Nem vénnek való vidék sikerült emlékezetesre. McCarthy csak rá jellemző nyelvet és írói világot épített fel. Ez a világ cseppet sem szívderítő. Ahogyan sokszor az élet sem az. Alapvetően mindig is a bűn természete érdekelte, az, hogy mi a gonoszság forrása, honnan ered, és hogy van-e kiút a sötét mocsárból. McCarthy – mint minden nagy író – a megváltást kereste, nem volt hajlandó elfogadni az emberi lét alapvető reménytelenségét. 

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!