Az ENSZ elutasítja a gázai biztonsági zónákra vonatkozó izraeli elképzeléseket

2023. november 16. 17:14

Szerintük aggályos, hogy a terveket egyoldalúan jelentették be.

2023. november 16. 17:14

Több ENSZ-szervezet elutasította csütörtökön, hogy részt vegyen az Izrael által civilek számára javasolt biztonsági zónák létrehozásában a Gázai övezetben. Az érintett szervezetek – a többi között az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR), a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM), valamint az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) – vezetői csütörtökön Genfben közölték, hogy ez csakis minden fél hozzájárulásával volna lehetséges.   

Egyetlen biztonsági zóna sem biztonságos valójában, ha mindössze egyoldalúan jelentették be, és csak a hadsereg jelenlétével kényszerítik ki” 

– áll a közös állásfoglalásban. Egyben világossá tették, hogy az ENSZ szervezeteinek egyike sem vett részt ilyen zónák kialakításában, vagy tett ilyenekben előkészületeket otthonaikból elűzött emberek fogadására. Hangsúlyozták, hogy a konfliktus szereplőinek egyébként is kötelessége a civil lakosság megóvása a harccselekmények során, függetlenül attól, hogy éppen hol tartózkodnak a polgári személyek. Mindemellett gondoskodniuk kell a civil lakosság ellátásáról, valamint arról is, hogy a humanitárius dolgozók elérhessék őket.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Haiszam Imad

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fintaj-2
2023. november 16. 19:32
Tommaso hülyegyerek megérdemelné, hogy elüldözzék szülőföldjéről betelepült szomszédai, azzal, hogy fogadják be távoli rokonai!
karakter-2
2023. november 16. 18:48
"Izrael azért a fennmaradásért küzd, amiért Európa.. " --- És hol küzd a fennmaradásáért? Gázában?:) Magyarország számára Izraelnek lator országnak kellene lennie. Mi 2 országot vesztettünk Trianonnal, amit méltósággal viseltünk, azok a sátánfajzatok pedig egy országot kaptak és képtelenek tisztességgel, becsülettel viselkedni. Ha támogatjuk ezeket a latrokat minden erkölcsi jogunkat elveszítjük a trianoni következmények kompenzálására.
powerage
2023. november 16. 18:38
Korábbi hírhez kiegészítés a terrorista központnak használt kórházzal kapcsolatban. https://www.youtube.com/watch?v=0g1o8aPep-8 Az IDF hazudik. Ráadásul balfasz módon hazudik.
Tommaso
2023. november 16. 18:08
Izraelnek semmi köze a palesztinai arabok nyomorához. Ott vannak a a kőgazdag arab olajállamok, akik EGY NÉPet alkotnak a gázaiakkal. ŐK miért nem mozdijtják a kisujjukat sem? A mellényzsbükből rendbe tehetnék Palesztina gazdaságát. Segithetnének kitermelni a föld alatti hatalmas mennyiségű ásványkincseket. amiről karacter-2 hadovál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!