Több amerikai sztár is támogatja az Izrael-ellenes diáktüntetéseket

2024. április 27. 10:41

Bár a tüntetéseket antiszemita incidensek kísérték, több sztár szerint a média ferdít a megmozdulásokról. Susan Sarandon még személyesen is megjelent a Columbia Egyetemen, hogy együtt vonuljon a diákokkal.

2024. április 27. 10:41
null

Nyitókép: Valerie Macon / AFP

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla a múlt héten, a Columbia Egyetemen tüntetések törtek ki és a palesztin-párti diákok sátrakat állítottak fel az egyetem gyepén, ahol Izrael bojkottját és tűzszünetet követelnek. A tüntetők egy része a Hamászt éltette, disznóknak nevezték a zsidó ellentüntetőket, és élő lánccal többeket kitoltak a táboruk területéről.

A tüntetések antiszemita jellegét még a Fehér Ház is elítélte,

azonban néhány népszerű hollywoodi színész a diákok mellé állt – számolt be a Newsweek.

Mióta október 7-én a Hamász terrorszervezet betört Izraelbe és lemészárolt 1200 embert, amire válaszul az IDF hadműveletet indított Gáza ellen, az amerikai egyetemeken szinte heti rendszerességgel tartottak palesztinpárti tüntetések. Az amerikai egyetemeken hamarosan véget ér a szemeszter, ami indokolhatja, hogy miért pont most szabadultak el az indulatok: hamarosan hazautaznak a diákok. 

Néhány hollywoodi híresség kiállt a tüntetések mellett. 

Susan Sarandon, Mark Ruffalo és John Cusack is azok közé tartoznak, akik a palesztinok mellett foglaltak állást. 

Amióta a Columbián zajló tüntetés elkezdődött, ezek a hírességek az X-en is kifejezték támogatásukat. Susan Sarandon színésznő még személyesen is megjelent a tüntetéseken – számolt be a Fox News. A 77 esztendős sztár még beszédet is mondott a diákoknak, akiket méltatott „bátorságukért” és „rasszistának” nevezte azokat, akik támadták őket.  Mark Ruffalo, aki az elmúlt hónapokban folyamatosan Izrael-ellenes posztokat osztott meg a közösségi oldalán, kiállt a tüntetők mellett, de elítélte a zsidó diákok zaklatását.  „Tiltakozzunk a háború ellen, de ne támogassuk a zsidó testvéreink elleni erőszakot” – írta. „Ennek nincs helye sem egy békemozgalomban, sem egy szabadságmozgalomban. Ez tükrözi azokat a borzalmakat, amelyeknek most nap mint nap tanúi vagyunk Gázában.”

Ezt is ajánljuk a témában

A legelkötelezettebb Izrael-ellenes sztár

John Cusack is támogatását fejezte ki a tüntetések iránt. Az egykor népszerű hollywoodi sztár ideje nagy részét az X-en tölti, ahol Izrael-ellenes konspirációkat oszt meg, és folyamatosan a „cionistákat” szidja és szóváltásba keveredik zsidó újságírókkal. 

„Gyűlölködő és veszélyesen cinikus, hogy a főáramú média folyamatosan arra utal, hogy az egyetemi tüntetések antiszemiták 

– az izraeli cionistákat morálisan felelősnek nevezni (Amerikával együtt) a jelenleg zajló népirtásért tényszerű. Ha ezek az antiszemita incidensek megtörténnek – akkor nyilván fontosak. De a sajtóban nem lehet bízni ebben az ügyben” – írta a színész. 

John Cusack X oldala tele van antiszemita tartalommal, szombaton például a következőt írta Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökről: „Ez a fő bűnöző gengszter egy népirtó mészáros, akinek nem szabadna vallási ceremóniákat említenie – ugyanabban az istenben hisz, mint Donald Trump – a pénzben” – írta tirádáját Netanjahu egy pészachi posztjához.

A héten a Columbia Egyetemen kezdődött tüntetések áterjedtek más intézményekre is. Több helyen beavatkozott a rendőrség: Texas államban tömegeket tartóztattak le. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2024. május 02. 06:46
Susan Sarandon zsidó... viszont következetesen háborúellenes volt mindig is..
Szvv
2024. április 29. 10:54
Egy zsidógyűlölőt nagyon hiányolok… de mélyen kussol🤣
Zjzj
2024. április 28. 00:28
Haboruellenesek, nem? Ugy mint zorban, nem? Vagy a bekepartisag erre a konfliktusra nem ervenyes?
asszaur
2024. április 27. 23:13
Az anticionizmust és az antiszemitizmust,sunyi manipulative módon osszekeveri mainstream media.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!