Lemondott az izraeli titkosszolgálati főnök

2024. április 22. 15:35

„Nem teljesítettük küldetésünket. Örökké magammal hordom a fájdalmat” – fogalmazott a katonai hírszerzés vezetője.

2024. április 22. 15:35

A nyitókép illusztráció. Fotó: MAHMOUD ISSA / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Benyújtotta lemondását hétfőn Aharon Haliva, az izraeli katonai hírszerzés vezetője, mert nem tudta megakadályozni a Hamász palesztin terrorszervezet támadását 2023. október 7-én.

Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint a vezérkari főnök elfogadta Haliva lemondását, és megköszönte neki a szolgálatát. A katonai hírszerzés távozó vezetője már nem sokkal a mintegy 1200 halálos áldozatot követelő terrortámadást követően közölte, hogy úgy érzi, őt terheli a felelősség, amiért az megtörténhetett.

Nem teljesítettük küldetésünket. Örökké magammal hordom a fájdalmat”

– vélekedett a vezérkari főnöknek küldött levelében a katonai hírszerzés vezetője, aki már másfél héttel a háború kitörése után felelősséget vállalt a történtekért. A katonatiszt bejelentette, hogy miután jelenleg gyakorlatilag már véget ért a gázai háború, úgy döntött, beváltja korábbi ígéretét, és lemond.

Haliva levelében állami vizsgálóbizottság felállítását szorgalmazta a személyes felelősség meghatározására, amiért a Hamász támadása meglepetésként érte a katonai és a politikai vezetést.

Izrael Állam, Izrael népe és a jövő nemzedékek érdekében meggyőződésem, hogy állami vizsgálóbizottság felállítása a helyes lépés, amely képes kivizsgálni és alaposan, elmélyülten, átfogóan és pontosan feltárni mindazokat a tényezőket és körülményeket, amelyek a súlyos eseményekhez vezettek” – közölte Haliva.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:15
🍓 ️ ­­A­ ­d­­ö­g­­­ö­­s­­­ ­l­á­n­­­y­­­o­k­ ­­­v­á­­r­­­n­­a­k­­­ ­­r­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
templar62
2024. április 22. 19:49
FEL ! TÁMADUNK !
templar62
2024. április 22. 19:47
Gott mit uns
Tommaso
2024. április 22. 17:48
Miért várt ezzel fél évet? Még a PEDOFILMENTEGETŐ Varga Judit is hamarabb lemondott, igaz, ő számos bűnt követett el már korábban is. Pegazus-botrány, Völner-Schadl-botrány, stb.,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!