Olaszország akár katonákat is bevetne a Közel-Keleten

2024. április 17. 13:25

Az olasz külügyminiszter már egy önálló Palesztinában is gondolkodik.

2024. április 17. 13:25

A nyitókép illusztráció. Fotó: SERCAN KUCUKSAHIN / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Olaszország fontolóra veszi békefenntartó erők bevetését a gázai helyzet enyhítésére irányuló stratégiája részeként, valamint abban az esetben, ha más nemzetek támogatásával létrejön egy palesztin állam jön létre – mondta Antonio Tajani olasz külügyminiszter.

Az Euractiv közölte, hogy az olasz külügyminiszter kedden számolt be az elképzeléséről.

„A mi feladatunk a megelőzés és a közvélemény megnyugtatása: az olasz kormány határozottan elkötelezett a béke mellett. Izrael barátai vagyunk, de a békéért akarunk dolgozni, beleértve a csapatok esetleges bevetését is,

ha más országok támogatásával létrejönne egy palesztin állam”

– mondta Antonio Tajani.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citromosParizer
2024. április 19. 06:46
160%-os államadóssággal, teljes kitettséggel az EU-nak és az Európai Banknak, nem hiteles. mert azt jelenti, hogy fogott emberek, és azt csinálnak, amit mondnak nekik. nem tényezők, nincs önálló külpolitikájuk.
Patika
2024. április 19. 06:12
létrejön egy palesztin állam jön létre --- értem A pealesztinoknak már nincs országa se és qrva jó hogy a zsidók betelepültek oda és vezethetik... (helyettük...)
Tommaso
2024. április 17. 20:14
Tegyük fel, hogy Gézából Palesztin Állam lesz. Ki kormányozná? A két politikai szervezet közül a Fatah népszerűtlen, a HamaSS káderhiányos. Szóval ki? Csak nem egy odaküldött római, például egy új Pontius Pilátus?
Tommaso
2024. április 17. 20:10
Az olasz külügyminiszter már egy önálló Palesztinában is gondolkodik. Tehát nem gondolkodik. Az önálló Palesztina gondolatát az itt élő arabok már 1947-ben elutasitották, amikor az ENSZ 181. sz határozata saját állam kikiáltására szólitotta fel őket. További nehézséget jelent, hogy az itt élő araboknak, akik csak 50 éve nevezik magukat palesztinoknak nincsenek pártjaik, nincsenek politikai vezetőik. Az esetleges országnak nincsenek határai, nincs területe. Árammal, vizzel, gázzal stb Izrael látja el őket. Egy független Palesztinát ki látná el? ez ez csak a problémák töredéke
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!