Kiszabadulhatunk a kalodából

2024. május 10. 05:43

Az eurokolhoz nem szabadságot, hanem elnyomást és kifosztást hozott húsz év alatt.

2024. május 10. 05:43
EU and Hungarian flags
Ágoston Balázs
Ágoston Balázs
Magyar Nemzet

Nyitókép: Richard Sharrocks / Getty images

„Lássuk most már, hogy micsoda is az eurokolhoz! Először is, ez a politikai konglomerátum nemhogy nem azonos Európával (hiszen a kontinens számos országa nem tagja), de egyenesen Európa-ellenes, hiszen Európa lényegét, a hellén filozófia, a római jog és a keresztény etika hármasságából épülő ethoszt tagadja, támadva és pusztítva az európai kultúrákat, hagyományokat, sőt most már a puszta nemi identitást is.

Teszi mindezt nyíltan diktatórikus módon, saját, papíron létező jogrendjének brutális tiprásával, gyarmatosítva, zsarolva, fosztogatva a renitens tagállamokat. 

Vagyis unióról sem beszélhetünk, hanem elnyomó szuperállamról, a szabadság ellenségéről.

Ezért igaza van Fricz Tamásnak, aki e hasábokon is már többször felvetette, hogy egyáltalán nem ördögtől való alaposan elgondolkodni a kalodából való szabaduláson. Valóban, ha nem sikerül az utolsó vagy talán az utolsó utáni pillanatban félretaszítani a mindannyiunkat a pokolba rántani igyekvő sátáni figurákat a brüsszeli kormányrúdtól, ha nem sikerül merőben új irányt szabni nemzeteinknek, akkor nem lesz más választás, mint leugrani a szakadékba száguldó vonatról. Amit, miként Fricz Tamás is helyesen megállapította, már a kezdetekkor rossz vágányon indítottak el. 

Nem véletlen, hogy az egyik úgynevezett alapító atya, Jean Monnet hozta létre az Akcióbizottság az Európai Egyesült Államokért nevű háttérszervezetet. A kísérlet nem is nagyon titkolt célja az első perctől az, hogy felszámolják az európai nemzeteket és szuverén államokat, arra a hamis narratívára hivatkozva, hogy ezek léte véres konfliktusokhoz vezet. Ez hazugság, hiszen ilyen konfliktusok a mai értelemben vett nemzetállamok létrejötte előtt is voltak, nagyjából az ősközösségekig visszamenően.

Az eurokolhoz tehát mindent egybevetve zsákutca.

Ami az EU-ban jó, például a szabad mozgás, ahhoz semmi szükség elmebeteg brüsszeli bürokráciára, ahhoz elég a részes államok közti többoldalú megállapodás. Ezért radikális változásra van szükség. Európának ugyanis szüksége van a valódi egységre (nem pedig egyesülésre), ennek hiányában béna kacsa az egyre gyorsuló tempóban változó világban. Ehhez azonban lelki, erkölcsi alapok, közös ethosz kell.

Ez pedig a hellén szellem, a római jog és a keresztény etika oly sokat emlegetett hármassága, amely nagyjából a XVI. században, a muszlim hódítás és a vallásháborúk zűrzavarában megbomlott, az így kialakult szellemi űrbe benyomult a magát felvilágosodásnak hazudó sötétség, amely mostanra érte el legsűrűbb, legmélyebb állapotát. Ez jó hír, mert innen szükségszerűen egyre közelebb van a józanodás.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­g­­­a­­z­i n­­i­­m­f­­­o­­m­á­­­n­i­­­á­­­k­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
zsocc44
2024. május 12. 08:33
Nosza, tessék kilépni! Megköszönni a 20 év alatt kapott 40 ezer milliárd forintot és ennyi…
atti64
2024. május 11. 09:27
EU????? ROSSZAB MINT A SZOVJETUNIO VOLT!!!!!!!!MIND A KETTÖ UNIO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!EGY KALAP SZART ÉR NEM TÖBBET!!!!!!!!!!!!!!!
kelemikes-2
2024. május 11. 08:55
"EU még mindig a világ GDP előállításában a második helyen áll. És jelenleg vagy 8 ország áll sorba, hogy beléphessen az unióba. Köztük Ukrajna, Szerbia és a balkáni államok. Ukrajna egy nagyon gazdag ország, ha ott véget ér a háború és belépnek az ukránok az unióba új időszámítás kezdődhet a kontinensen. Azért azon illene, vagy kellene gondolkodnia egy kicsit Nagy Mártonnak, hogyha ennyire rossz ez az unió, akkor vajon mégis miért akar annyi ország ide csatlakozni. Meg talán azon is, hogy ugyan kivált Nagy-Brittania az unióból, de azóta gyakorlatilag visszaálltak a kereskedelmi kapcsolatok az eredeti szintre. A britek rájöttek, hogy nem megy a kontinens nélkül mégse és sokba került nekik ez a lecke."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!