Egyre „érdekesebb” az iráni elnök sorsának kommunikációja

2024. május 20. 18:02

Az biztos, hogy hatalmas köd volt, más nem.

2024. május 20. 18:02
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

Nyitóképen: Ebrahim Raiszi (fotó: ATTA KENARE / AFP)

„Egyre »érdekesebb« az iráni elnök sorsának kommunikációja. A kényszerleszállás lehet hogy a lezuhanás szinonimája lesz hamarosan. Az biztos, hogy hatalmas köd volt, más nem. (Breaking: a Reuters szerint a gép lezuhant és komoly aggodalomra adnak okot a helyszínről érkező információk) Ebrahim Raiszi esetleges kiesése sokat nem változtatna az iráni politikán, ezért (is) valószínű hogy egyszerű baleset történt. Egyébként érdekes, hogy honnan jött: Azerbajdzsánból, egy közös gátprojektet avattak fel Alijevvel. A két ország között ellentmondásos a kapcsolat – kimondatlanul ott van a 20-25 millió azeri kérdése Iránban, de van kooperáció például Örményország megkerülésében iráni területen át. Apropó Azerbajdzsán. 

Pár hete írtam talán, hogy az azeriek válaszul a francia aktivitásra Örményországban (segítségnek komoly arccal nem lehet azt nevezni, amit a franciák csinálnak) elkezdte finanszírozni az új-kaledóniai kanak függetlenségi mozgalmat. A BBC francia forrást idéz, miszerint az azeri pénz legalábbis hozzájárult az eddig 6 halottat követelő zavargásokhoz Új Kaledóniában. Európa vezető katonai hatalma jelentős erősítést kellett, hogy küldjön a világ másik végére, saját utcáit Európában is katonák ezreivel kell védenie, de azért aktív Ukrajnában és Örményországban is, meg persze igyekeznek védeni a mozambiki gázmezőket és pár maradék afrikai érdeket. Ezt hívják stratégiai túlterhelésnek.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­É­r­­t­­­é­­k­e­­l­­d­­ ­a­­ ­­s­­z­­e­x­­­i­­ ­­p­u­­­n­c­­­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
nempolitizalok-0
2024. május 21. 09:11 Szerkesztve
Érdekes, hogy a jogvédő libsik milyen hatalmas faarccal sétálnak el a máig meglévő francia gyarmatok léte mellett. Sőt, szerintük az a terrorista, aki segít az ottaniak felszabadító harcában.
Obsitos Technikus
2024. május 21. 06:50
Hát ez meg mi lett? :-))
Ehetős Odó
2024. május 20. 22:14
Örömteli arról olvasni, hogy a tetves csigazabálók hogyan szorulnak ki hajdani gyarmataikról. És egyre gyorsabban. Apponyi jut eszembe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!