Kocsis Máté: A Fico elleni merénylet elkövetője egy háborúpárti, Ukrajna-párti aktivista volt

2024. május 19. 11:18

A Fidesz frakcióvezetőe szerint a háborús pszichózis olyannyira nagy, hogy teljesen áthatja az európai polgárok mindennapjait.

2024. május 19. 11:18
null

Nyitókép: Kocsis Máté Facebook-oldala

Sem a jólét, sem a béke nem garantált a mostani brüsszeli vezetés mellett – jelentette ki a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjúban. Kocsis Máté szerint az európai vezetésben azért kell változás, mert pont azt nem tudja garantálni az európai polgároknak, amire az unió létrejött. Békét és jólétet ígértek az unió létrehozói, de az elmúlt öt év, az Európai Parlament és az Európai Bizottság legutóbbi ciklusa mégiscsak azt mutatja, hogy az unió jelenlegi vezetése képtelen garantálni ezt, 

ehelyett háború és gazdasági gyengülés van 

– vélekedett a fideszes politikus. Mint mondta, Robert Ficót ideiglenesen elveszítették a békepárti politikusok közül, ezért is nő a jelentősége az európai parlamenti választásoknak. Kitért arra, a szlovák miniszterelnök elleni merénylet elkövetője egy háborúpárti, Ukrajna-párti aktivista volt, 

aki korábban is többször kifejtette ellenvéleményét a Fico-kormány békepárti politikájával szemben.   

Elmondta, a háborús pszichózis olyannyira nagy, hogy teljesen áthatja az európai polgárok mindennapjait, függetlenül attól, hogy a háború vagy a béke álláspontján vannak. Az Európai Unió vezetésének nagy kudarca, hogy az elmúlt évek arról szóltak, hogy az erőszak egyre nagyobb teret nyert a kontinensen, 

elég a terrortámadásokra, az antifák által elkövetett utcai erőszakra, a háborúra és most már a merényletekre gondolni 

– sorolta a frakcióvezető. Nem jó az a politika, ami terrortámadásokat, merényleteket, utcai erőszakot, háborús pszichózist hoz, ezért kell leváltani a jelenlegi európai vezetést. Minden rosszindulatú megjegyzés, mások halálának kívánata vagy azon való gúnyolódás mind csak következmény, mert a mindennapok részévé tették a mostani európai vezetők az erőszakot, a háborúról való gondolkodást – jelezte a frakcióvezető.

(MTI)

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­é­k­­­e­l­­d­­ ­a­­­ ­s­z­­e­­­x­­i­­­ ­p­u­n­­c­­­i­­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
2024. május 20. 00:27 Szerkesztve
Ő volt, Te meg vagy.... (kergülve is)
0123456789-2
2024. május 19. 16:29
Kocsis Máté háborúpárti. Mátéka! A Smer a szlovák DK. A Ficot lelövő vénember szélsőjobboldali. A mundérmosdatásnál túl sokra sikeredtek a hazugságok, mondjuk 99%-ra, Gyurcsány megirigyelhetne. Ennyire fosiknak a fidernyákok a választástól? Kocsis Máté háborúpárti. Kocsis Máté háborúpárti. Kocsis Máté háborúpárti. Kocsis Máté háborúpárti.
falcatus-2
2024. május 19. 15:50
Tommaso 2024. május 19. 14:37 a FIDESZ-TROLL Héja tudása NULLA a társadalmi rendszerekről IS..." Van akinek nemcsak a tudása hiányzik hanem a morális igénye,érzéke is. Gondolom nem igényli, hogy ujjal mutogassunk az illetőre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!