Szaúd-Arábia levetetné azt a leszbikus csókot is bemutató mesét a Netflixről, amely miatt az NMHH is vizsgálatot indított

2022. szeptember 07. 10:55

A muszlim ország hatósága szerint a streaming szolgáltató sérti a vallási értékeket és alapelveket.

2022. szeptember 07. 10:55
null

Nemrég számoltunk be arról, hogy egyik olvasónk jelezte nekünk: miközben gyerekével legózott, és a háttérben a Netflixen futó Jurassic World: Krétakori tábor 5. évad 9. epizódja futott, a mese egyik lány főszereplője szerelmet vallott egy másik lánynak, a vallomás pedig csókkal zárult – további főszereplők meghatott kommentárjaival.

A mese 7+ besorolású a Netflixen, vagyis hétéves kortól ajánlják megtekintését.

Arról is írtunk, hogy több bejelentés is érkezett a cikkben szereplő műsorszámról, melyet az NMHH jelenleg hatósági ellenőrzés keretében vizsgál.

Szaúd-Arábia azt követeli a Netflixtől, hogy távolítson el a kínálatából minden olyan tartalmat, amely sérti „az iszlám és társadalmi értékeket és alapelveket”írja a BBC. A cikk szerint azt nem részletezték, hogy pontosan melyik tartalmakról van szó, az ország állami televíziója ugyanakkor többek között a Jurassic World: Krétakori tábor című animációs sorozat jeleneteit használta a hír illusztrációjaként, azokat, amelyeken két lány csókolózik.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belakiss
2022. szeptember 08. 11:57
bÍrom, amikor a fidesztrollok hujjogatnak egy leszbikus csók miatt, miközben esténként otthon falják a leszbikus pornót.
LancelotDuLac
2022. szeptember 08. 01:46
Ha betartják a korhatárt akkor se lehet nézni? xDD
__Y__
2022. szeptember 07. 21:19
Hát én inkább nézem a leszbikus csókokat bármilyen mennyiségben, mint hogy egy olyan törvényekkel rendelkező országban kelljen élnem, mint Szaud-Arábia, és szerintem sokan akik itt örvendeznek a hír hallatán is inkább egy USA típusú országban élnének, mint egy Szaud-Arábia típusúban.
Kaizen
2022. szeptember 07. 20:45
A gyerekeket egyáltalán nem zavarja, ha a rajzfilmekben 100 hetero kapcsolatra jut egy leszbikus is. Ilyen gyakorisággal a való életben is láthat leszbi párokat, legalábbis a nagyvárosokban. Ne legyünk már ennyire prűdek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!