Ismét súlyos büntetést kapott az RTL, már a nézőknek is elegük van

2024. április 18. 12:34

Eddig nem hozott sok jót a Sztárbox a csatornának.

2024. április 18. 12:34

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen nyolcmillió forint bírságot rótt ki az RTL-re a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) a Kanapéhuszárok című műsorszám két epizódja miatt, miután állampolgári bejelentésre hatósági ellenőrzést követően hivatalból indított közigazgatási hatósági eljárást a médiaszolgáltatóval szemben – olvasható a hatóság közleményében.

Az NMHH szerint a Kanapéhuszárok vizsgált epizódjaiban a Sztárbox olyan erőszakos jelenetei is láthatók voltak, amelyek alkalmasak lehettek a tizenhat éven aluli gyermekek személyiségfejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Ezt is ajánljuk a témában

A hatóság arról is írt, hogy a Kanapéhuszárok két, vizsgált epizódjában nem az eredeti, élőben sugárzott Sztárbox-jeleneteket játszották le, hanem azok szerkesztett változatát. A műsorszám azt mutatta be, hogy a „kanapéhuszárok”, akik között egy család is volt négy kiskorú gyermekkel, hogyan reagálnak a látottakra.

Az RTL a műsorszámot a III. korhatári kategóriába sorolta (tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott), az epizódokat ugyanakkor tizenhat éven aluliak számára nem ajánlottként (IV. korhatári kategória) kellett volna klasszifikálni,

„figyelemmel arra, hogy a tizenhat évesnél fiatalabb kiskorúak személyiségfejlődését a műsorszámban halmozottan előforduló erőszakos jelenetek és azok következményeinek közvetlen ábrázolása, valamint az erőszakos jelenetekre és a sérülésekre reflektáló, intenzív félelmi reakciók bemutatása negatívan befolyásolhatta”. Ezért a testület adásonként négymillió forint, azaz összesen nyolcmillió forint bírságot rótt ki az RTL-re.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­ö­­­g­­ö­­­s­­ ­­­l­­á­­n­­­y­­o­­­k­­­ ­v­á­­­r­­­n­­a­­­k­ ­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
letsgobrandon-2
2024. április 18. 17:24
aki RTL-t néz az olyan is
adrás
2024. április 18. 15:00
Mi az a 8milla egy tv-csatornának??? SEMMI!
Phm045
2024. április 18. 14:54
Igaz! Soha nem nézem ezt a kretén csatornát, csak itt a hírekeben olvasok a baromságaikról. Szerintem hagyni kellene kiteljesedni a csatornát, had bunyózzanak, vagy valami hasonló, az idióta libbant kretének. Előbb-utóbb eljutnának az élő adásos embervadászatig, amely a halálig tart, még jobban kopnának mondvacsinált nagyágyúk............
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!