Juhász Péter kampányában is feltűnt a Bajnai-szál

2024. május 07. 22:10

Kiderült, hogy az ellenzéki polgármesterjelöltnél is jelen van a baloldali kampányok visszatérő szereplője, a Datadat-csoport.

2024. május 07. 22:10

Nyitókép: Juhász Péter Facebook-oldala

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Juhász Péter, az egykori Együtt nevű párt elnöke nyerte a belvárosi előválasztást, így ő lesz a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter ellenzéki kihívója a júniusi önkormányzati választáson.

Ugyanakkor május 3-án, pénteken Juhász még nem érte el a jelöléshez szükséges 300 érvényes aláírást, mivel a leadott 304-ből 45 érvénytelen volt a Helyi Választási Bizottság közlése szerint.

Ezt is ajánljuk a témában

Azóta a baloldali politikus a közösségi oldalán közölte, hogy „minden tévhírrel szemben, rendben, normális határidőre minden jelöltem és én is becsekkoltam. A csapatom minden tagja egyéni képviselőjelölt az 5. kerületben,

én pedig polgármesterjelölt vagyok.

A kampány csak most indul!” – zárta a posztot.

Juhásznál is feltűnik Bajnai-szál

Az ellenzéki polgármesterjelölt hivatalos oldalán a bemutatkozója, a programja és a képviselőjelöltjeinek portfóliója mellett aktívak azok a fülek is, amelyeken adományozni lehet vagy jelentkezni lehet aktivistának.

Azonban érdemes alaposabban szemügyre venni az oldal adatvédelmi tájékoztatóját. Abból ugyanis kiderül, hogy a személyes adatok megismerésére jogosultak köre, az adatkezelés címzettjei között a Datadat OÜ-t; az Action Network-öt; a Stripe Payments Europe Ltd-t.; az Estratos Digital GmbH-t; valamint a Segment; Hertza LLC-t találjuk. 

Az Estratos neve ismerősen csenghet olvasóinknak, hiszen az Estratos Digital GmbH – korábbi nevén Datadat GmbH – egy bécsi székhellyel alapított digitális ügynökség, amely főleg a progresszív politikai mozgalmak segítésére koncentrál. Ügyvezetője pedig nem más, mint a Bajnai Gordon kormányának volt titokminisztere, a Datadat-cégcsoport vezető figurája, Ficsor Ádám.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint korábban megírtuk, az Ausztriában bejegyzett céghez érkezett az Amerikából küldött guruló dollárok jelentős része. A Datadat GmbH-t bízta ugyanis meg Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma a baloldal kultúraváltónak titulált kampányának lebonyolításával. 

Emlékezetes, a bécsi székhelyű cég nem kevesebb, mint 1,4 milliárd forintot zsebelt be az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének mozgalmától.

Magyar Péterék mozgalmánál is előkerült a cégháló

A cég neve legutóbb akkor kapott nagyobb publicitást, mikor fény derült arra, hogy Magyar Péter oldalának adatkezeléséért is ők felelnek többek között.

Magyarék a datadatos szálat előbb tagadták, majd eltávolították szervezetük honlapjáról. 

A történtek miatt a Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálatot indított, ugyanis külföldi finanszírozást gyanítanak Magyar Péter mögött.

Ezt is ajánljuk a témában

Tudta?

A Bajnai Gordon nevével fémjelzett Datadat a baloldali kampányok visszatérő szereplője. Első nagyobb dobásuk a Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán található chatbot kifejlesztése volt. A 2019-es önkormányzati választások óta pedig egyre fontosabb szerep hárul rájuk. A 2022-es országgyűlési választások előtt az egyesült baloldal digitális kampányáért voltak felelősek. A Datadat a két választás között és azóta is segít több pártnak és baloldalhoz köthető szervezetnek a különböző petíciók körüli munkában. A Datadat-cégcsoport volt a legnagyobb haszonélvezője a guruló dollároknak, közvetetten és közvetlenül több mint 1,8 milliárd forintnyi dollárt zsebeltek be, és lényegében a teljes baloldal kampányát ők bonyolították le.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­­g­­­a­z­­­i n­­­i­­­m­­f­­o­m­­á­n­­­i­á­­­k­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Lajoss
2024. május 08. 06:47
A Datanet eddig minden pert megnyert a pártsajtó hazugságai miatt… Ez nem zavar senkit,hisz az adófizetők fizetik…😡
Janika50
2024. május 08. 05:18
Egy gondolat a képről, -a cikket nem olvastam, nem is fogom- feltünő a kötelező amerikai mintára erőlteett bájvigyor. Ők is kiröhögik saját magukat? Vagy inkább grimaszokat látunk? Az összes bolsi ellenzékire jellemző.
tapir32
2024. május 08. 00:50
A liberalizmus a saját sírját ássa, a saját eltörlését támogatja a migráció támogatásával! Az iszlám törvények mindig magasabb rendűek lesznek, mint az állami törvények. Amint a migránsok hatalomra jutnak akkor, megváltoztatják a törvényeket. Az iszlám törvényekre! Az integrálás lázálom volt és csődöt mondott!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!