Vitézy ismét nekiment Karácsonynak: a főpolgármester azokat a villamosfejlesztéseket ígéri, amelyeket éveken át akadályozott

2024. május 16. 16:37

„Az elmúlt öt év mérlege: a nagy semmi” – fogalmazott az LMP főpolgármester-jelöltje.

2024. május 16. 16:37

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Karácsony Gergely most azokat a villamosfejlesztéseket ígéri, amelyeket éveken át akadályozott – közölte Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a Facebook-oldalán csütörtökön.

Vitézy Dávid „szórakoztatónak” nevezte, hogy a főpolgármester két olyan villamosfejlesztést jelentett be – a Budai Fonódó villamoshálózat déli irányú hosszabbítását és a Szegedi úton át a Zuglót Angyalfölddel összekötő vonalat –, amelyek szerepelnek a 101 pontos programjában, amiket „az elsőtől az utolsó tervlapig” a Budapest Fejlesztési Központban az ő, Vitézy Dávid irányításával készítettek elő 2020 és 2022 között, és amiket a Karácsony-városháza éveken át, 

folyamatosan ott akadályozott, ahol csak tudott”.

Ezek azok a tervek, amikért a kampányban „megállás nélkül engem kritizál a főpolgármester” - tette hozzá a főpolgármester-jelölt.

„Ismerje el, hogy a mi terveinkkel kampányol” 

„Értem, hogy Karácsony Gergely egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni öt év alatt, és azt se bánom, ha az általunk előkészített beruházásokat ígéri, de legalább ismerje el, hogy a mi terveinkkel kampányol” – írta Vitézy Dávid.

Véleménye szerint 

a budapestieknek érdemes azt is mérlegre tenni, ki lesz képes meg is valósítani ezeket a terveket. 

Az utolsó jelentős villamosberuházások Budapesten mind a BKK azon időszakához kötődnek: „megépítettük a Budai Fonódót, felújítottuk az 1-es és a 3-as gyűrűt füves vágányokkal, és sikerrel aláírtam a szerződést az elmúlt negyven év legnagyobb villamosbeszerzésére, melyből máig jönnek az új CAF-villamosok” – közölte a főpolgármester-jelölt, megjegyezve, „az elmúlt öt év mérlege: a nagy semmi”.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

(MTI)

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­­­k­­­e­l­­d­­ ­­­a­ ­­­s­z­­e­­x­i­­­ ­­­p­u­­n­­c­­i­­m­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
connorj
2024. május 16. 19:14
https://m.youtube.com/watch?v=PKx2U38kTuc&pp=ygUZZnVyaW96YSBtYWd5YXIgZWzFkXpldGVzIA%3D%3D
nemecsek-3
2024. május 16. 18:40 Szerkesztve
Erről a ferihegyi vasút/busz cirkuszról a mókus örs vállalása jut az eszembe, -átkísérik öreganyót a zebrán csakhogy ő meg nem is arra akart menni. Mindenki úgy tesz, mintha Ferihegyről mindenkinek Budapest lenne az úticélja. Valahogy nem hallottam fel sem merülni azt, hogy mi van, ha valakik Debrecen, Békéscsaba irányába szeretnének utazni és nem az utazásuk végére városnézést beiktatni majd ugyanoda vissza és tovább. Ja még egy. Baromi jó lózung és hangzatos a gyorsvasút, de egy normálisan közlekedő síma nem szupervasút negyed óra alatt benn lehet a városban. A szupervasút 5ször nagyobb beruházással akár 10 perc alatt is benn lehet. ennél rövidebb időt nehezen tudok elképzelni és már annak az 5 percnek sincs jelentősége az után, hogy fél óra mire lekászálódik az ember a gépről és nincs csomagja. Hülyeségekről álmodozni akkor is lehet, ha beraknak egy kanyart a meglevő pályába vagy átkötik az egyes és kettes terminált valami sínen guruló járművel amire van példa még europában is
Chekke-Faint
2024. május 16. 18:17
Vitézi támadja a Liszt Ferenc reptérre tervezett gyorsvasutat is. Ez még mindig buszokban gondolkodik, vagy ezt súgták neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!