Végre kiderül, tényleg Czeglédy Csaba volt-e az ördög ügyvédje

2024. április 26. 19:23

Az ügyészség pénzbüntetés kiszabását kéri a DK-s ügyvédre és társára.

2024. április 26. 19:23
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A tervek szerint május 13-án hirdet ítéletet a Veszprémi Járásbíróság a régóta húzódó, úgynevezett ördög ügyvédje perben – tudta meg a Mandiner a Veszprémi Törvényszéktől. Ezt megelőzően az ügy két vádlottja, így Czeglédy Csaba is felszólalhat még az utolsó szó jogán április 30-án.

A Fővárosi Főügyészség 2021 októberében emelt vádat az ügyben. A vád szerint „egy ügyvéd foglalkozású férfi, egy többszörösen büntetett társa segítségével különleges személyes adatokat tartalmazó, szexuális tartalmú fénykép-, illetve videófelvételeket hozott nyilvánosságra az interneten, amivel az érintetteknek jelentős érdeksérelmet okozott.” Az ügyészség azt állítja, hogy 

Czeglédy kérésére társa hozta létre a közösségi hálózaton azt az ördög ügyvédje névre keresztelt oldalt, amelyen keresztül a 2021-es választások előtt nyilvánosságra kerültek a Borkai Zsolt volt győri polgármesterről készült pornográf felvételek. 

A Fővárosi Főügyészség az ügyvédet és társát 9 rendbeli különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolta, amit utóbbi bűnsegédként követett el. A főügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel a jogász vádlottal szemben pénzbüntetést, többszörös visszaeső társával szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

A szombathelyi önkormányzati képviselőként dolgozó Czeglédy folyamatosan tagadta, hogy ő állna a felvételek nyilvánosságra hozó blog mögött.

Az ügyet tárgyaló Veszprémi Járásbíróság 2022 márciusában, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében 

bűnösnek mondta ki Czeglédyéket, az ügyvédet 1 millió forintos, míg társár 500 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta.

Csakhogy az ügy nem ért véget, Czeglédy ugyanis – élve a jogi lehetőséggel – tárgyalás megtartását kérte

A járásbíróság 2022 szeptemberében hatályon kívül helyezte a büntetővégzést, és elrendelte a tárgyalás megtartását. Az eljárás 2023 tavaszán indult meg, a bíróságon Czeglédy is vallomást tett, és azt mondta a bíróság előtt, hogy büszke lenne arra, ha ő lett volna az elkövető, de nem így van. 

A Fővárosi Főügyészség lapunknak küldött tájékoztatása szerint az eljáró ügyész az elmúlt tárgyaláson megtartott perbeszédében – a bűnösségi körülményekhez igazodóan – mindkét vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlottak felmentésüket kérték. 

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. április 27. 06:42
Pénzbüntetés? 5 év "kemény munkája" után a magukat 2006- ban hiteltelenítő polt féle vèrügyészek ismét bemutatják, hogy a gengszterváltàs egy olyan átverés, mely teljesen érintetlenül hagyta a zsidó kommunista hatalmat a társadalom minden területén. A zsideszes gecik hülyére veszik a saját szavazoikat is! Sokadjàra is! Elképesztő!
pethoz-2
2024. április 27. 01:32
Valóban bizonyitast nyert hogy ő az Ördög Ügyvedje, vagy csak en nem tudom kihamozni a cikkből az igazságot?
Akitlosz
2024. április 26. 22:09
Olyan ügyben, hogy egy politikus mást mond és mást tesz, átveri a választóit nem nyomoznak a hatóságok, de ettől még közérdek tudni erről. A kurvázás nem bűncselekmény. És nem is baj, akkor sem, ha olyan politikus csinálja, aki kurvázásról szónokol és ez a programja, a választói ennek tudatában szavaznak rá. Na de ha egy politikus isten haza szent családról szónokol és közben titokban kurvázik az probléma, mert csaló, átveri a választóit, tehát fontos, hogy megtudják a választók. Rendőrség ügyészség viszont nem csinál ilyen ügyekben semmit, mert nem bűncselekmény átverni a választókat.
kekszalagosautistamarki
2024. április 26. 21:54
nem tudom láttam-e valaha képet erről a paliról, amin éppen nem a vádlottak padján szerepel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!