Folytatódik a Budapesten brutális támadásokat végrehajtó Antifa-támadók büntetőpere

2024. március 28. 10:48

Az első és másodrendű vádlott meghallgatásával folytatódik ma az olasz szélsőbaloldaliak pere.

2024. március 28. 10:48
null

Nyitókép: képernyőfotó / telefonnal rögzített videó

Az első és másodrendű vádlott meghallgatásával folytatódik csütörtökön az olasz szélsőbaloldaliak büntetőpere életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken – írja a Magyar Nemzet.

Korábban a Mandineren is beszámoltunk a tavaly februárban történt brutális eseményekről, melyeket a nemzetközi szélsőbaloldal, az Antifa aktivistái követtek el. 

Az első incidens február 9-én történt a belvárosi Fővám téren, ahol három lengyel állampolgárra támadt rá egy hét-nyolc fős banda: lerohanták, majd viperákkal és más eszközökkel ütni kezdték őket. 

A sértettek közül ketten is súlyos, nyolc napon túl gyógyuló, töréses sérülést szenvedtek.

A következő támadás másnap, február 10-én történt, akkor a XI. kerületben, Gazdagréten egy magyar férfira rontottak rá hátulról. A munkába igyekvő áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azonnal kórházba kellett szállítani.

Ezt is ajánljuk a témában

Ugyanazon a napon az esti órákban az V. kerületi Bank utcában egy magyar, az I. kerületben pedig egy német párt bántalmaztak. 

Nem sokkal később kiderült, 

hogy ez a brutális, leszámolásszerű akció része volt egy komolyabb támadássorozatnak, amit a nyugat-európai szélsőbaloldali mozgalom tagjai, az antifák követtek el több napon keresztül Budapest utcáin,

 az 1945-ös, a magyar- és német csapatok várból való kitörésére emlékezők és járókelők ellen.  

A Magyar Nemzet szerint: „Céljuk az volt, hogy a kiválasztott áldozatokat az élet kioltására alkalmas különböző eszközökkel bántalmazzák. Azért, hogy a súlyos, életveszélyes sérülések és a váratlan támadások körülményei miatt érzett megaláztatás olyan mértékű lelki gyötrelmet okozzon a sértetteknek, amely elrettentő üzenetet közvetít a szélsőjobboldali mozgalmak képviselőinek.” 

A három, Magyarországon elfogott szélsőbaloldali aktivistával szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint Magyarország területéről történő kiutasítást indítványozott az ügyészség.

Ezt is ajánljuk a témában

Az elsőrendű olasz állampolgárságú vádlottra az ügyészség tizenegy, míg két német társára három és fél év börtönt kért, ebből a másodrendű hármat meg is kapott. Helyszíni sajtóbeszámolók szerint a vádirat rövid ismertetése után könnyítettek az olasz vádlott bilincsein, a nő akkor is mosolyogva fordult a hallgatósághoz.

Nem követtem el ezeket a bűncselekményeket” 

– állította Ilaria, majd a német férfi, a 30 éves Tobias Edelhoff, a hírhedt német antifa rohamosztag, a Hammerbande kiképzője beismerte a bűnösségét, de nem fogadta el a büntetésének a mértéket. 

A harmadrendű vádlott német nő, Anna Christina Mehwald sem fogadta el, vallomást sem akart tenni, majd hozzátette, hogy nem akar jelen lenni a következő tárgyaláson, és nem gondolja magát bűnösnek. A bíróság végül elutasította, hogy a vádlott távol maradjon a tárgyalástól.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:04
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­­ö­­g­ö­­­s­ ­l­­á­­n­­­y­o­­­k­­­ ­­v­á­­r­­n­­a­­k­­­ ­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
zsolti123
2024. március 28. 20:47
Tobias Edelhoff nem jogerősen három év fegyházat kapott Ilaria Salis 11 év olasz német Anna Christina Mehwald 3 és fél év --- A tavalyi budapesti merényletek ügyében az olasz Gabriele Marchesi Milánóban van házi őrizetben, a magát „nem binárisnak” valló és Majának hívató német Simeon Ravi Trux hazájában börtönben várja a kiadatást Magyarországnak. - körözött Johann Guntermann (ugyanezzel vádolják egyébként Németországban Tobias Edelhoffot is), Nele Pihilippine Maya Aschoff, Clara Judith Wittkugel, Emilie Samira Dieckmann, Paula Leoni Pretzel, Luca Amelie Schaller, Moritz Christian Leopold Schroeter, Theo Linus Müntnich és testvére, Paul Joscha Müntnich, az olasz Romeo Anselmi, a szír Zaid Altajeb, az albán Rexhino Abazaj ellen adott ki a rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot. A budapesti előkészítő tárgyaláson részt vevő három és a kiadatási döntésre váró két kommunistával együtt összesen tizenkilenc ember került vád alá, közülük megdöbbentő módon heten nők.
zsolti123
2024. március 28. 20:44
Az antifás nő apja szerint lánya ügyét mindenkinek támogatnia kell, Ilaria Salisnak házi őrizetbe kell kerülnie, először Magyarországon, aztán Olaszországban is. A La Repubblica következetesen úgy fogalmaz, hogy egy „neonáci összejövetelen”, a Becsület napján támadtak meg „Adolf Hitlerrel szimpatizáló” fegyveres neonácikat, ám az eddigi nyomozás ebből semmit nem támasztott alá. Érdekes hely lehet az az Olaszország, ahol az antifasiszták így szabadon agyonverhetik azokat, akiket lárvány alapján fasisztának vélenek.
zsolti123
2024. március 28. 20:44
Elutasították Ilaria Salis kérelmét, marad a magyar börtönben A vádlott nem először került szembe a törvénnyel, ugyanis 2014–2019 között négy alkalommal állt már bíróság előtt. Valamint a budapesti cselekmények gátlástalan elkövetési módja miatt, illetve a szökés és elrejtőzés veszélye miatt az előzetes letartóztatás fenntartását tartja indokoltnak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!