Fontos döntést hozott a bíróság az óbudai korrupciós botrány ügyében

2024. április 11. 16:22

A baloldali vezetésű kerületben vesztegetés miatt is nyomoz az ügyészség, a Fidesz szerint Kiss László DK-s polgármester szerepét is tisztázni kell.

2024. április 11. 16:22

Továbbra is letartóztatásban marad a III. kerületi kenőpénzes bűnügy három gyanúsítottja – közölte a Fővárosi Törvényszék a Magyar Nemzettel. A bíróság július 8-ig hosszabbította meg a DK-s vezetésű önkormányzathoz köthető személyek letartóztatását. A csúszópénzes botrány negyedik gyanúsítottja ugyancsak a nyár közepéig bűnügyi felügyeletben marad, számolt be a részletekről a lap.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt,

súlyos, akár nyolcévi szabadságvesztésre is számíthatnak a csúszópénzes botrány elkövetői,

ha a bíróság elítéli az érintetteket. Úgy tudni, a nyomozásban azt is tisztázni fogják, hogy kapott-e bármelyik baloldali politikus a vesztegetési pénzekből.

A gyanúsítások az óbudai önkormányzattal kötött fiktív szerződésekről és kenőpénzekről szólnak, a bűnügy szálai pedig P. Gáborhoz és társaihoz vezetnek. P. Gábor  korábban feltűnt a Városháza-botrányt kirobbantó Anonymus-videókban, a III. kerületi önkormányzat előtt Kispesten, az MSZP-s Gajda Péter polgármester bizalmi emberének számított.

Terítéken a baloldali érintettség

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) jár el, ám

az ügy politikai szálait a helyi Fidesz is feltárná, egy rendkívüli képviselő-testületi ülésen már megpróbálkoztak többet megtudni március végén.

A Fidesz szerint a DK-s polgármester ártatlansága is kérdéses

Puskás Péter fideszes frakcióvezető szerint Kiss László DK-s polgármester a nyilvánosságra került korábbi információk szerint rokona révén érintett lehet a botrányban, ugyanis közeli hozzátartozójának és az ügy egyik szereplőjének közös cége lehetett a vizsgált időszakban. A kerületvezető természetesen mindnt tagad.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:46
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­g­­ö­­s­­­ ­­­l­­­á­­­n­y­­­o­k­­­ ­­­v­­á­r­n­­­a­­­k­­ ­­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Lajoss
2024. április 11. 17:55
A szokásos szemétkedés a választások előtt… A polt-kutyák beizzítva…🤮
chief Bromden
2024. április 11. 17:19
Nehezen elképzelhető a polgi jóváhagyása nélkül fiktív szerződéseket kötni a hivatallal. Dk-s patyolat.
Genusnextgen
2024. április 11. 16:57
Vajh milyen döntés fog születni az 56 fő EU pénzekkel ügyeskedő, jelenleg letartóztatásban lévő kormánytisztviselővel Buksikák? Kiderül majd valaha, hogy kinek tejeltek felfelé?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!