Fizetett aktivista az unokám! - mondja a diáktüntetést szervező mozgalom elnökének nagyapja

2022. október 28. 20:15

„A saját nagypapám is azt hiszi, hogy fizetett aktivista vagyok, vagy hogy valaki mozgat a háttérből. Csak azért, mert más hírportálokból tájékozódunk” – fogalmazott Schermann Fruzsina.

2022. október 28. 20:15
null

Az Index Kibeszélő című műsorának a vendége volt Schermann Fruzsina, az ADOM Diákmozgalom elnöke, aki diáktársaival további megmozdulásokat tervez, de fontosnak tartja, hogy ezek békés kiállások legyenek.

Schermann Fruzsina a műsorban kifejtette: több eszközük is van arra, hogy elérjék a céljaikat. Mindegyik mást szolgál: van a sztrájk és a polgári engedetlenség. Ezekkel az eszközökkel lehet kicsikarni a kormányzatból, hogy eleget tegyenek a követeléseiknek. Ugyanakkor a demonstrációk a belső közönségnek is szólnak, hogy a résztvevők lássák, nem egyedül állnak ki egy jó ügy mellett, hanem rengetegen. 

Schermann Fruzsina szerint a kölcseys tanárok kirúgása hatalmas fordulópont volt, amely rávilágított arra, hogy nem elméleti problémáról van szó, hanem arról, hogy

emberek veszítik el az állásukat, illetve meg vannak fenyegetve.

Ez pedig olyan fontos testközeli élmény, amelynek szerepe volt abban, hogy a diákok ekkora polgári öntudattal tudtak rá reagálni. „Most tanuljuk ezt az öntudatot, és szerintem az egész magyar társadalom tanulja, hogyan kell kiállnia magáért” – tette hozzá.

Az ADOM Diákmozgalom elnöke a saját tapasztalatairól is beszélt. „A saját nagypapám is azt hiszi, hogy fizetett aktivista vagyok, vagy hogy valaki mozgat a háttérből. Csak azért, mert más hírportálokból tájékozódunk” – mondta el Schermann Fruzsina.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 237 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolakomarom
2022. október 30. 09:32
Kurva erdekes ez a szerencsetlen diakJANY Azt meg hagyjuk hogy 1200-1300 az Mes feher, otvar muanyag tojas a Teszkoba Rohadjal meg Orban, a csaladoddal egyutt
tomasz54
2022. október 29. 16:45
Ez diák tüntetés egy erőltetett esemény sorozat, amelyre rátelepednek az ellenzéki pártocskák, akik ennyi tömeget még életükben nem láttak, ha nem voltak a Gruppama Arénában mostanában. Különben a diákok azt élvezik, hogy a tanórák unalmasságát tüntetéssel megúszhatják, jól balhézzanak, és ennyi. Nem érdekli őket valójában tanárok sorsa és fizetésük. Őket csak az mozgatja, hogy ne kelljen tanulni és felelniük, csak eltölthessék az idejüket, és kész. Nem érdemes erre szót sem fordítani. A mai fiatalok csak ezt tudják, tisztelet a kivételnek. A tanárok felelőtlensége viszont itt tetten érhető, mert ők elmulasztják kötelezettségüket, rossz példát mutatnak ezzel gyerekeknek. A szülők pedig szintén megbuktak nevelésükkel, mert olyat támogatnak, ami ilyen formában elfogadhatatlan. A gyerekeknek meg hozzá kell szokni az tanulás sikerélményeihez tanárok nélkül is. Ennyi.
cinkegolyó
2022. október 29. 16:34
Nagyapa, rosszul neveltétek az unokát!
alphaville
2022. október 29. 13:24
csak egy hasznos hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!