Hétvégére lezárják a Szabadság hidat – így módosul a közlekedés

2024. május 02. 20:22

Május 3-án, pénteken 18 órától 5-én, vasárnap éjfélig lezárják a Szabadság hidat, valamint esténként a Fővám teret és a Közraktár utcát a Bakáts utca és a Fővám tér között.

2024. május 02. 20:22

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka Dániel

Lezárják péntek estétől vasárnap éjfélig a Szabadság hidat az Európai Unióhoz csatlakozás 20. évfordulója alkalmából tartandó rendezvény miatt, a lezárás miatt a közúti és a közösségi közlekedésben is változások lesznek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön. 

Május 3-án, pénteken 18 órától 5-én, vasárnap éjfélig lezárják a Szabadság hidat, valamint esténként a Fővám teret és a Közraktár utcát a Bakáts utca és a Fővám tér között. A pesti oldalon a kiskörúti 47-es, 48-as és 49-es villamos helyett az 3-as és 4-es metróval, valamint a 9-es és 72-es járatokkal, Pest és Buda között pedig a 4-es metróval, illetve a 7-es és a 133E busszal lehet utazni.

A Szabadság híd lezárása miatt a Veres Pálné utcából nem lehet kihajtani a Vámház körútra, helyette a Só utcán át érhető el a Belgrád rakpart, és onnan az esti órák kivételével vissza lehet hajtani a Vámház körútra is.

Közölték:

 minden este (pénteken 21 órától, szombaton és vasárnap pedig 19.30-tól 24 óráig) lezárják a Vámház körutat is a Fővám tértől a Lónyay utcáig. 

Ebben az időszakban a Belgrád rakpartról, illetve a Salkaházi Sára rakpartról csak a Havas utca felé lehet majd tovább haladni. A Vámház körút-Lónyay utca csomópontból nem lehet a Vámház körútra a Szabadság híd felé kanyarodni. A Közraktár utcában a Boráros tér felől érkezőket a Bakáts utcán át a Lónyay utcába terelik. A Közraktár utcában a Fővám tér és a Bakáts utca közötti szakaszon a Salkaházi Sára rakpart felé, illetve a Boráros tér felé is lehet közlekedni.

A turistabuszok számára esténként a Fővám tér környékén kijelölt terelőutak nem járhatók. A Boráros tér felől érkező autóbuszok csak a Bakáts utca-Lónyay utca útvonalon tudnak továbbhaladni. Több villamos- és autóbuszjárat is módosított útvonalon közlekedik.

(MTI)

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robi54
2024. május 03. 13:54
Ünnepelje az EU tagságot az, akinek hat anyja van!
egonsamu
2024. május 03. 10:30
Ki az a barom, aki az EU-tagságot még ünnepelni is akarja?
konyvtaros-0
2024. május 03. 09:31
Tobbezer budapesti adofizeto dolgozo kozlekedo ujbol kenyelmetlensegre lesz itelve a fopolgarmester altal,hogy hogy parszaz munkatol nem hatraltatott fiatal nyugodtan,szep kornyezetben szivhassa a fuves cigijet ihassa soret..
Janika50
2024. május 03. 08:47
Ittttt van Euróóóóópaaaaa! A ritkapéldány fenyőünnepgergely ezt tudja. Ennyit és nem többet. Amikor egyetemi tanár, "professzorúrelvtárs" volt, el lehet képzelni mit tanitott. Vagy képzelődni sem kell, csak nyitott szemmel kell járni az utcán? A hidpilléren fényképezgetők, táncolók, egyebek, vaj milyen gondolatokat fogalmaznak meg maguknak. Lehet főliberálbolsik is látják, ez a világ pusztulásra itéltetett saját maga álltal, ezért megy a kardcsörtetés haladóéknál, hogy mihamarabb bekövetkezzen? Hogy hol ficamodott ki minden? Talán mikor a relative jóléttel elaltatták az embereket. Aztán széplassan eltüntek az önvédelmi reflexek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!