Fideszes önkormányzati képviselőt választottak Szolnokon

2016. január 18. 09:38

Rezák László János fideszes jelölt nyerte meg a vasárnapi időközi önkormányzati képviselő-választást Szolnokon, amelyet egy városrész képviselőjének lemondása miatt rendeztek. A helyért hatan versenyeztek, a Fidesz-KDNP jelöltjén kívül három független, egy jobbikos és egy munkáspárti induló.

2016. január 18. 09:38

A fideszes Rezák László János kapta a legtöbb szavazatot a vasárnap tartott időközi önkormányzati képviselő-választáson Szolnokon, a voksolás eredményes volt – tájékoztatta a megyeszékhely aljegyzője az MTI-t. 

A képviselői helyért összesen hat jelölt indult, akik közül a képviselő-testületbe 612 szavazattal Rezák László János (Fidesz-KDNP) került. Ligeti József (független) 406, Csikós Attila Ákos (Jobbik) 315, Szekeres Éva (független) 170, Nagy Gyula (független) 55, Filemon Kristóf (Munkáspárt) 15 szavazatot kapott.   

Rácz Andrea aljegyző elmondta, hogy reggel 6 óra és este 7 óra között összesen öt szavazókörben a 4958 választásra jogosult közül 1580-an jelentek meg. Hét szavazólap érvénytelen, 1573 érvényes volt.  

A választás kiírására azért volt szükség, mert korábban lemondott mandátumáról a Kertvárost és Szandaszőlős egy részét magában foglaló hatos számú egyéni választókerület önkormányzati képviselője, Nemes András (Fidesz-KDNP). 

Rácz Andrea jelezte: az eredmény fellebbezés hiányában január 20-án, szerdán, 16 órakor emelkedik jogerőre.

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. január 18. 16:41
Van egy szolnoki rokonom, mától be nem teheti a lábát hozzánk! A telefonomból már ki is töröltem a nevét. De, hogy ki is b@sszak vele, postára adok neki egy cipős doboznyi svábbogarat.
balbako_
2016. január 18. 12:23
A baloldal megint sunyított, mert az egyik független mellé állt. Ezzel együtt elverték őket mint jég a határt!
crydog
2016. január 18. 10:52
3 független az mit takar? Balos nyomit aki még a pártját sem meri felvállalni? Még hogy független, meg a kisfaszom..
kispufi
2016. január 18. 10:43
origóindex megtalálta az érdemi konklúziót: csökkent a fidesz-előny, erősödött a bal az előzőhöz képest. na igaz, már alig másfélszeres a szavazatkülönbség. segítek még: mindössze 200. és akik nem mentek el, félnek, pedig demokraták. meg már el is menekültek. summa summárum, orbán megint csúnyát bukott. kell még valamit mondanom, ildikó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!