Brutális szám: eddig több mint 2000 gyerek halt meg a Gázai övezetben zajló harcok következtében

2023. október 25. 07:31

A 2,3 milliós Gázai övezet lakosságának mintegy fele kiskorú.

2023. október 25. 07:31
Israeli airstrikes continue on the 18th day in Gaza

Eddig 2360 gyerek vesztette életét és több mint 5300 sebesült meg a Gázai övezetben az izraeli légicsapások nyomán – jelentette be az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) helyi idő szerint kedd este New Yorkban.

Adele Hodr, a szervezet közel-keleti és észak-afrikai irodavezetője azt nyilatkozta, „a gázai helyzet növekvő szégyenfolt az emberiség lelkiismeretén”.

Az UNICEF hangsúlyozta, a térség lakói súlyos ivóvízhiánnyal is küzdenek, mely elsősorban a gyerekekre lehet veszélyes, hozzátéve, hogy a 2,3 milliós Gázai övezet lakosságának mintegy fele kiskorú.

(MTI)

Nyitókép: MUSTAFA HASSONA / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csendesgyöngy
2023. október 25. 10:48
A 9/11 utáni USA invázió a nemzetközi terrorizmus és annak támogatói elleni háború részeként lett meghirdetve. kb. 40 ország csatlakozott hozzá. Az jogos volt? Az országoknak joguk van a terrort megvalósító országok, népek cselekedetét megtorolni, akár civil áldozatok árán is? Eddig úgy látszik, hogy jogos volt. ( az iraki megtorlás 151 000–600 000 iraki életét követelte, és 500.000 gyerekét) https://www.youtube.com/watch?v=KP1OAD9jSaI Azon gondolkodom, hogy 2003-ban is elítélték a megtorlást, akik most krokodil könnyeket hullajtanak a palesztinok miatt? Mert 2001-ben a világ dermedten nézte, hogy egy világhatalom kereskedelmi központját megsemmisítik a terroristák, magukkal ragadva rengeteg civilt, köztük gyerekeket a halálba. Tehát az USA invázió "fogat fogért" volt, vérbosszú? Vagy a moralitás és a jog között, milyen határok húzódnak a terrorizmussal kapcsolatban? Esetleg semmi sem számít csak a reálpolitikai érdek?
korona.2.0
2023. október 25. 09:27
Ha néhány megkínzott arab gyerek mégis túléli a zsidók uralkodását, és amit látott gyerekkorában, mire fogja őt késztetni, ha eléri a felnőttkort ? Talán el kellene tőle várni, hogy szeresse a zsidókat ? Nem. Benne csak a bosszú lángja fog égni. Ma ide jutott a 70 éves rabság, a zsidók által.
korona.2.0
2023. október 25. 09:22
Ne higgy a zsidónak, még akkor sem, ha kérdez. Legjobb távol tartani magadtól a zsidókat. Mert tud ám mézes-mázos beszédével és a PÉNZÉVEL a GÓJOKT (barmokat)) jól becserkészni magának. Szegény magyar nemzet, mióta viaskodik a zsidókkal és meddig még ?
korona.2.0
2023. október 25. 09:14
1930-as években még csak tervezgették a német nemzet kiirtását különböző kegyetlen eszközökkel a zsidók (Kaufman: Deutsche must perisht), de mára már realizálják is a genocidot az egész világon. Tehát a zsidók tervei nem tegnapról vannak. Meddig hagyja a világ ennek a parazita csoportnak a garázdálkodását ? Ki tudja ? Mert MINDEN eladó és PÉNZÉRT minden megvásárolható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!