„Szilágyi János nem akart kommunista lenni” – ő is szerepelni fog a könyvemben

2023. szeptember 30. 22:17

Meg természetesen az édesapja, aki Rákosiék egyik legfontosabb pénzembere volt.

2023. szeptember 30. 22:17
Mező Gábor
Mező Gábor
Facebook

»Szilágyi János nem akart kommunista lenni.« Ez mekkora szemét cím. Mondjuk jót mosolyogtam rajta, de ez újságíróként talán megbocsátható. A furcsa, hogy a 24.hu-nál jött ki, amely (elvileg) nem ellenséges Szilágyival. A hvg.hu azért finomabban bánt Szilágyival: »Pofont kaptam azért, hogy nem akarok kommunista lenni«. 

 

Ő is szerepelni fog a könyvemben. 

 

Meg természetesen az édesapja, aki Rákosiék egyik legfontosabb pénzembere volt, de egy időben a Rádiót és az MTI-t is ő vezette. Róla is beszél ebben az interjúban, és kifejezetten szimpatikus számomra, hogy a többséggel ellentétben nem formáz »kommunista hőst«, nem hazudozik róla össze-vissza, és ki is tudja fejezni a haragját. Hiszen évekre az intézetbe rakták. Nagyon sok egykori káder-gyerek áldozat is volt – a garantált és sokszor be is teljesített karrierív mellett.”

Nyitókép: YouTube

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2023. október 02. 12:52
Ő is a (kommunista) Nemzet Árvája volt, mint Nádas Péter író, aki szerint Gyurcsány (volt KISZ KB-s) öszödi beszéde remek retorikai teljesítmény volt. Aczél György nem bántotta egyiküket sem, sőt...
Ergit
2023. október 01. 08:27
Ha intézetbe is rakták, akkor vele született önbizalma lehet, ha nem zuhant össze! Kérdés, segített-e olyan fiatalokon lelkileg, szellemileg, akik szintén intézetben nevelkedtek ilyen-olyan okból.
Európai téridő
2023. október 01. 07:55
Van ez így most is, a "rendszervált(oz)ás" miatt. De akadnak "megrekedt" "karrierívek" is, ők átmennek" "kormánykritikus" "haladárba", a legváltozatosabb megjelenési formában. Ld.: NER-ezés", "O1G-zés" "kipcsak-cigányozás", stb...
orokkuruc-2
2023. október 01. 07:20
"Országos agymosás, vegetáló mezőgazdaság, búsongó himnusz – ezen témákban érkezett hallgatói kérdésekre igyekezett válaszolni Kerner Zsolt, Nagy Gergely Miklós, valamint Nagy József a Háromharmad rendszertelenül jelentkező extra adásában, a Napirend utánban." .. Még, még sok ilyet, hogy mindenki lássa mekkora kretén hazugságokat tudnak kisajtolni magukból az ellenségek. És még véletlenül se gondolkozzanak el a választópolgárok, hogy jó-e a 2/3 ennyi ideig. :-(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!