Tatabányai hős lány: 17 éves diák mentette meg az idős férfit

2024. január 19. 16:52

Hazafelé menet, gyorsan megállt életet menteni.

2024. január 19. 16:52
null

Juhász Alexandra, a 17 éves tatabányai lány, a héten épp hazafelé tartott az iskolából, amikor a vonatállomáson meglátta, hogy egy vonatra várakozó idős férfi hirtelen összeesik – írta az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. 

A lány azonnal az idős férfi segítségére sietett, megpróbálta felébreszteni a beteget, aki nem reagált, így megvizsgálta légzését is, miközben más diákok értesítették a mentőket. A férfi már nem lélegzett, így a mentésirányító instrukciói alapján 

a fiatal diáklány habozás nélkül megkezdte az újraélesztést, 

amihez perceken belül a tatabányai mentők is csatlakoztak és emelt szinten folytatták az életmentést.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit kritikus állapotban kórházba szállították a mentők. 

„Úgy érzem, hogy minden embernek ezt tanulnia, gyakorolnia kellene, és cselekedni, ha bármi ilyen történik körülöttük. Merjenek közbelépni, mert valakinek közbe kell, mert az az ember akinek segítünk bárkinek lehet az anyukája, apukája. Ezért, ha a mi szüleink lesznek rosszul, nekik is segítsen valaki, jusson esély minden embernek. Ha megment egy életet, többet is megment!” – nyilatkozta a lány utána a mentősöknek.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pandaka pygmaea
2024. január 19. 18:31 Szerkesztve
Helyén volt a szíve és az esze, gratulálok. De hálistennek ez nem egyedi. Pár hete 9. osztályos kiskadétok mentettek életet a Nyugatiban. https://honvedelem.hu/hirek/eletmento-kadetok.html
Tommaso
2024. január 19. 18:31
Volo > Tisztelet a vidéki embereknek! ????????????????????????????????????????? MI VAN??? Ez egy fő vidéki volt és ő is a fővárosba jár iskolába. A többi NYOLC MILLIÓ VIDÉKI le se szarta az idős bácsit.
Tommaso
2024. január 19. 18:28
A ki tudja, talán csak a lányhoz képest idős férfinak pokoli mázlija volt. Hasonló esetben 10-ből 10 fiatal a mobiljával venné az "esemény"-t. Szerencsére most csak kilencen voltak.
oberennsinnen49
2024. január 19. 18:27
Egy fiatal barátom (25 éves) anyukája azt mondta a napokban: Nagyon nehéz ma egy rendes fiúnak komoly lányt, egy életre találni. Egyetértettem vele, most kicsit világosabb a határ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!