Kiderült, miért olyan szexi Trump a fiatalok körében

2024. április 27. 17:30

Meglepő eredményre jutott a Reuters.

2024. április 27. 17:30
Donald Trump

Nyitókép: STRINGER / AFP

 

A fiatalokon úszhat el Joe Biden amerikai elnök második ciklusa – írta a Reuters. A hírügynökség által az Ipsossal közösen elvégzett kutatás szerint ugyanis Donald Trump folyamatosan növeli támogatottságát a harminc évesnél fiatalabb amerikaiak körében.

A kutatás eredményei azt mutatják, hogy  a 18-29 éves amerikaiak mindössze 3 százalékponttal – 29 és 26 százalék – részesítették előnyben Bident Trumppal szemben, a többiek pedig más jelöltet támogattak, vagy nem voltak biztosak abban, hogy kire szavaznak végül novemberben. A republikánus pártot támogató fiatalok aránya pedig négy százalékkal nőtt 2016 óta, és immár 28 százalék. 

Ha Trump a november 5-i választás napjáig közel tud maradni Bidenhez ebben az általában demokratákra szavazó fiatalok körében az jelentős siker lenne 2020-hoz képest, amikor Biden 24 százalékponttal több fiatal szavazott rá, mint republikánus kihívójára.

Ezt is ajánljuk a témában

Hatástalannak tűnik a lejáratás 

A kutatást követően a Reuters húsz 30 év alatti fiatallal készített interjút, hogy megértse miért támogatják a Trumpot. A volt elnök támogatásának leggyakoribb oka az infláció volt, és az a benyomásuk, hogy rosszabbul élnek, mint korábban.

A Reuters szerint a fiataloknak fontosabb szempont az élelmiszerárak, a bérleti díjak emelkedése, mint a magas részvényárfolyamok.

A fiatalok többség egyetért Trump izolacionista külpolitikájával is, ami az  ukrajnai háborút illeti, valamint szinte mindegyik fiatal egyetértett abban is, hogy szigorúbb bevándorlási politikára lenne szüksége az Egyesült Államokban.

Mindannyian azt mondták, hogy nem zavarja őket az a négy büntetőügy, amellyel Trumpnak szembe kell néznie, vagy az a gondolat, Trump veszélyt jelentene a demokráciára.

Biden számára a Marist College legutóbbi közvélemény-kutatása is lesújtó eredményt hozott. A márciusban végzett felmérés szerint az ezredforduló környékén és utána született szavazók körében Trump 2 százalékponttal vezet, a 18-29 évesek közel kétharmada (61 százlék) pedig azt mondta, hogy nem helyesli Biden elnöki munkáját.

Ezt is ajánljuk a témában

A remény hal meg utoljára 

Ugyanakkor vannak olyan közvélemény-kutatások is, amelyek igyekeznek tartani lelket Joe Bidenben. Az Economist és a YouGov múlt héten végzett felmérése szerint a 30 év alatti szavazók 51 százaléka választotta Bident, míg Trumpot 32 százalék, míg a csütörtökön közzétett Harvard Youth Poll szerint Biden előnye a fiatal szavazók körében 19 százalékpont Trump előtt. „Donald Trump nem nyeri el a fiatalok szavazatait” – mondta a Reutersnek John Della Volpe, a Harvard közvélemény-kutatásért felelős igazgatója.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. április 28. 13:06
Idén Putyin egészen biztosan nem avatkozik be a választási kampányba. Miért is tenné? Hiszen két 80 körüli, abszolút alkalmatlan közül kerül ki a győztes. Ezért bárki lesz is az elnök, az Orosz Birodalom lesz a nyertes.
figyelő4322
2024. április 28. 01:07
Sexy??? Hát... Kedvelem Trump elnököt, de ez a jelző bennem nem merült fel... Nekem persze olyan, hogy sexy férfi nem létező, de azt el tudom képzelni, hogy vannak nők, akiket vonz A Donald sexappeal-je! Na, meg a milliói is is tudnak vonzani egyeseket....
annakiss30
2024. április 27. 20:06
Már megint a címadás. Komolyan azt hittem, volt valami Trump szexiségére vonatkozó kérdés. Mert ezzel az eggyel biztosan nem vádolható:)
Majdmegmondom
2024. április 27. 19:32
Azért mert kedveljük, még nem szexi! Ez is csak egy rusnya amerikai milliárdos, akinek most az az érdeke, hogy a barátunk legyen. Nem több! Nem kell körbenyalni a seggét....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!