A háborús hisztéria erősítése, Oroszország démonizálása folyik

2023. május 13. 17:53

Oroszországnak esze ágában sincs Ukrajnánál tovább menni. Sőt, Ukrajna teljes egészének elfoglalása sem cél. Interjú.

2023. május 13. 17:53
null
Stier Gábor
Stier Gábor
Gondola

„Főszerkesztő úr, a kívülállónak miért az az érzése, hogy az USA-tengernagynak mintha egy kijevi luxusbunkerből diktálták volna, mit mondjon? (Rob Bauer tengernagy, a NATO Katonai Bizottságának elnöke szerdán Brüsszelben arra hívta fel a figyelmet, hogy Oroszország nem fog megállni Ukrajnánál, Moszkva ambíciói messze túlmutatnak a megtámadott ország határainál. Kijev katonai támogatásának folytatása ezért is elengedhetetlen, de nemcsak Ukrajna, nemcsak a NATO, hanem a világ egésze érdekében – a szerk.)

A két lábbal a földön álló kívülállónak az az érzése, hogy a NATO nem nagyon erőlteti meg magát szándékainak megindoklásában. Értjük, hogy a szövetség feladata lényegében az amerikai hegemónia fenntartása. Ennek érdekében jelenleg a háborús hisztéria erősítése, Oroszország démonizálása folyik. A szervezet vezetői úgy gondolják, hogy ezzel olyan sokkolt lelkiállapotban tartják a nyugati közvéleményt, amelyben az képtelen tisztán látni, és elfogad minden döntést. Oroszországnak esze ágában sincs Ukrajnánál tovább menni.

Sőt, Ukrajna teljes egészének elfoglalása sem cél.

Moszkva célja nem a területszerzés – most már enélkül nem érheti el az eredeti célkitűzéseit –, hanem az Ukrajna gyengítése, ha úgy tetszik, »demilitarizálása«. Közben a Nyugat célja pedig Oroszország gyengítése. Visszatérve a kommunikációra, Brüsszelben és Washingtonban már el kellene dönteni, hogy az orosz hadsereg akkor erős vagy gyenge. Ezzel a hiszterizálásssal még az is a baj, hogy egy idő után nehezen fokozható. S mi lesz, ha Kínával kell az Egyesült Államoknak megütköznie? Akkor mit talál ki?”

Nyitókép: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. május 14. 10:13
A fő cél a deep state protektorátus legyengítése..
LancelotDuLac
2023. május 14. 08:27
"Moszkva célja nem a területszerzés – most már enélkül nem érheti el az eredeti célkitűzéseit –, hanem az Ukrajna gyengítése, ha úgy tetszik, demilitarizálása". Ja bizony, akkor miért bombázza Kijev játszótereit, kórházait, iskoláit, bevásárló központjait? ott nincs katonaság seggfej!" XDDDDDDDDDDDDDD EZ A HÜLYE FASZ EL IS HISZI AMIT MOND? vagy tudja mit beszél? ehhez képest még Finnország is a NATO-ban következnek a svédek XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DE, lehet jövő héten vissza is vonul Putyin, felteszi a két kezét "Bocs fiúk, csak vicceltem ! Megijedtetek ugye?
felcsutfan
2023. május 14. 08:17
"Oroszországnak esze ágában sincs Ukrajnánál tovább menni." Sőt, oroszország Ukrajnát sem fogja megtámadni, ezt a hülye is tudja. Vagy hogy volt ez. Aki ilyen nyilvánvalóan orosz ügynök, azt miért nem állítják bíróság elé?
Osztap Bender
2023. május 14. 06:57
Az oroszok csak azt teszik, amit nekünk is tenni kellene, ha volna hadseregünk, ha volna bátorságunk, akaratunk, elszántságunk megvédeni a kárpátaljai magyar kisebbséget. Más eszközük nem lévén, fegyverrel igyekeznek biztosítani az orosz nemzetiségű emberek jogait, biztonságát a haramiavezér "ukrajnájában". Ha jól belegondolsz, röviden ilyen egyszerű a történet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!