Varga Judit válik

2023. március 08. 19:57

Ez ugye alapból magánügy. A jelen magyar nyilvánosságban viszont legalább két oka is van annak, amiért mégsem az.

2023. március 08. 19:57
null
Szabó Tímea
Szabó Tímea
Facebook

„Varga Judit válik. Ez ugye alapból magánügy, leginkább a »kit érdekel« kategória. A jelen magyar nyilvánosságban viszont legalább két oka is van annak, amiért mégsem az.

Az egyik, hogy a kormány a nagykereszténykonzervatívság jegyében lépten-nyomon a házasság szentségét hangoztatja, a Fidesz családpolitikai »sikerének« pedig egyik visszatérő mértékegysége az adott évben megkötött házasságok száma (mondjuk a sokkal értelmesebb gyerekszületésszám helyett).

Ami ezen is túlmegy, az a nem házasságban élő bármely más személyek vagy családok – beleértve az elvált emberek – megbélyegzése, az egyedülállók megvetése, a meleg közösségek tagjainak minden eszközzel való dermesztő és középkori üldözése.

Engem őszintén nem érdekel, hogy például Rogán Antal a harmadik feleségével boldogan él-e, vagy a kormánytagok közül hányan váltak el, esetleg hányan élnek hazug és csalásokkal teli kapcsolatban. De akkor tisztelettel kérem, hogy Varga Judit és elvbarátai is fejezzék be a házasság – mint az egyetlen Isten és ember előtt elismert életforma – hazug propagandáját. Ugyanis a család az valóban család. Mindegy, hogy milyen formában.

A másik ok, amiért mégsem teljesen magánügy a nemzet dekázó hegedűművészének válása, az éppen Varga Judit »kéréséhez« kapcsolódik, amely szerint mindenki tartózkodjon a pletykák terjesztésétől.

Habár ez is méltányolható kérés, engem itt is erősen zavar egy dolog.

Mégpedig az, hogy ugyanezt a kérést nem látom méltányolni a nem kormánypárti politikusok, civilek, újságírók vagy bárki más esetében. Jól emlékszünk még a propagandasajtó aljas és gyomorforgató kampányára Cseh Katka esküvője kapcsán, amikor odáig merészkedtek a lakájmédia láncos kutyái, hogy Katkát drogosnak titulálták az egyik legprivátabb családi eseményéről kiszivárogtatott fotói alapján. Hetekig ment az alpári hergelés, ahogyan Jakab Péterre is külön stábokat delegáltak, nyilván a magánélet szentsége jegyében.

2010 óta számos ellenzéki politikust vagy újságírót követtek és hergeltek Rogán fizetett kopói, hogy aztán saját maguk álszent módon hivatkozzanak a privát szféra sérthetetlenségére még a brüsszeli ereszcsatornás mutatvány után is.

Az most mellékes, ki mennyire volt hülye ezekben az esetekben – ennek a posztnak ugyanis nem az a tárgya, hogy miként kellene élnie egy vezető politikusnak. A tárgya Varga Judit a „magánélet szentségéhez” és a »pletykák terjesztéséhez« kapcsolódó kérése. Tudniillik a Völner–Schadl-ügyről mit sem tudó igazságügyi miniszter asszony egyszer sem állt ki az ellenzéki oldalon a családokat tönkretevő lejárató kampányok ellen, és ezekben az esetekben nem hallottuk felszólalni a család szentsége mellett sem.

Arról már nem is szólok, hogy 2019-ben, amikor a sajtó már tényként kezelte Varga Judit valását (ami már akkor sem érdekelt), ő ezt akkor a független sajtó ellene folyó összehangolt támadásaként értékelte. Azaz nemhogy nem mondott igazat, hanem ahelyett, hogy csöndben maradt volna, még hazudott is.

Szóval én innen is üzenem Varga Juditnak, hogy kicsit sem érdekelnek a válásának pikáns részletei. Sem a videók, sem a történetének más szereplői. Viszont szeretném tőle és fideszes kollégáitól ugyanezt a magatartást kérni a nyilvánosság többi szereplőjével szemben is. Hogy világosan fogalmazzak: szálljatok ki az emberek családjából, hálószobájából, magánéletéből!

Ha ezt a kormányoldal nem hajlandó megtenni, nehezen várható el bárki mástól, hogy náluk korrektebb legyen.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. március 11. 20:20
Az ember nem isten. Varga Judit és Szabó Tímea sem. Nos Szabónak ebben a helyzetben honnan lenne joga, esetleg kiváltsága arra, hogy Varga Judit magánéletét a szájára vegye. Szabó vegye tudomásul, hogy az alkotmány alkotmány. És Varga Judit sosem fogja piszkálni Szabó sejtelmesen sekélyes magánéletét.
scavok
2023. március 11. 16:00
Kabul Rózsájánál prosztóbb, primitívebb nő kevés van.
Lakat1983
2023. március 09. 23:46
Azok után, amit Orbán Ráhel esküvője kapcsám összehisztiztetek, nyugodtan befoghatnád a pofád.
Kamcsatka5
2023. március 09. 19:20
Ez a mosdatlan hp. 3,14-csa mer ugatni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!