Levél Ágotának

2022. július 27. 17:21

Felesleges mantrázni ezt a lassan tényleg nevetségessé váló „elnyomott nő” szöveget.

2022. július 27. 17:21
null
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Facebook

„Levél Ágotának

Kedves Ágota!

Elolvastam alábbi írását, melyből kiderült számomra, hogy Ön egy felvilágosult, képzett, emancipált fiatal nő.

Bizonyos, hogy az életében nincsenek intézményes kényszerek, senki nem szegez pisztolyt a halántékához, nem von el Öntől adót, nem gyakorol Önnel szemben verbális agressziót és semmilyen más módon nem akarja gyermekvállalásra kényszeríteni. (Szerintem az élet legszebb kalandját hagyja ki, ha úgy dönt egy nő, hogy tudatosan nem szül gyermeket, de ezt a véleményt meg hadd lehessen ugyanúgy kimondani, mint a gyermekvállalással kapcsolatos nehézségeket sorolni.)

De a lényeg: Önnek tejesen szabad a döntése.

A démonai, melyek írásra késztették, nem külső nyomásból, sokkal inkább belülről fakadnak.

Ön az, aki bizonytalan, aki maga sem tudja biztosan, mit akar. De higgye el, ez az állapot is természetes, és nincs oka másokat hibáztatni álmatlan éjszakáiért. A biológiai tények erős, ősi determinációk, Ön is jól tudja, hogy a gyermekvállalásról való döntés időkorlátok között lehetséges csak, a termékenység nem tart az élet végéig. Ezt a szorítást érezheti valaki kényelmetlennek, még nyomasztónak is, de ne okoljon érte másokat és még inkább felesleges mantrázni ezt a lassan tényleg nevetségessé váló »elnyomott nő« szöveget.

Nincs elnyomva, szabad akarata van a sorsáról való döntésre. Lazuljon el nyugodtan, és merjen szembesülni azzal a felszabadító érzéssel, hogy senki nem kényszeríti semmire.

Kendőzetlen őszinteséggel írt meg nem született gyermekéről is.

Ez már egy sokkal nehezebb ügy. Ugyanis itt már nem egyszereplős a történet, a fenyegetettségben lévő magzati élet mellett mindig van egy édesapa is, és van egy megelőző szexuális kapcsolat, amely elkerülhető vagy sokféleképp megoldható, hogy belőle új élet ne foganjon. Igen, itt már mások élete is a tét, felelősség kapcsolódik a döntéshez.

De a konkrét esetben ez már a múlt. (Szabadulás mégis lehet ebből a feloldhatatlannak tűnő élethelyzetből is, csak ahhoz felfele kell tekinteni.)

Azt írja méltatlankodva, az abortuszok előtt »a Családvédelmi Szolgálat első konzultációja vállaltan, törvénybe foglaltan a magzat megtartása érdekében történik«. Igen, és ez az egyetlen morálisan helyes megoldás. Gondolja csak el, még egy tömeggyilkost is képvisel védőügyvéd a jog asztalánál, pont csak a legkisebb, legártatlanabb, létezésükről mit sem tehető emberek jogait ne képviselje senki? Ugye, hogy nem lenne méltányos?

A meg nem születetteknek persze nincs hallható hangjuk, de életük – akármilyen rövidke is – hitem szerint nem múlik el nyomtalanul. Az Ön szívében is helyet, otthont találhat elvesztett gyermeke.

Higgye el, tényleg nem okoskodni szerettem volna, őszinte szeretettel gondolok Önre, hogy találjon valódi lelki békét és merje eldobni azt a torzító szemüveget, mely mások okolásával kalodába zárja életét. (A nyílt levél formát is csak azért választottam, mert Ön is nyilvánosan osztotta meg gondolatait, szerintem sokakat tévútra terelve ezzel.)

Szeretettel üdvözli,

nőtársa, M. Zsuzsa”

Kapcsolódó:

Benedek Ágota: Volt abortuszom, és nem vagyok hajlandó szégyellni. Bővebben...

Nyitófotó: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syr Wullam
2022. július 28. 14:01
Közben kiderült, hogy a csaj a Telexen a megjelenés előtt álló könyvét reklámozta az abortuszával, szóval teljesen felesleges volt válaszolni neki. https://konyvesmagazin.hu/friss/benedek_agota_szorongasnaplo_abortusz.html
csulak
2022. július 28. 13:40
Tokeletes valasz ! Kosoznjuk szepen Zsuzsa !
Agnieszka
2022. július 28. 11:06
Máthé Zsuzsa egyre szebb és okosabb lesz. Bárcsak hatni tudna legalább az imbolygókra.
yes_we_can
2022. július 28. 03:34
Az elnyomott,egész nap(7/7) gályázó,gyereknevelő,mosó-takarító nőkről: ugyan nézzétek már meg bármelyik fb-poszt hozzászólóit! 90%-ban nők. Nyilván azért,mert ku..ára elfoglaltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!