Nemrég összehozott a Tinder egy fideszessel

2019. március 16. 10:32

Gondolkodásának legfőbb politikai mozgatórugója a „nemzet”, jelentsen ez bármit is.

2019. március 16. 10:32
Szijártó Imre
Mérce

„Nemrég összehozott a Tinder egy fideszessel. Ráadásul nemcsak ilyen ímmel-ámmal fideszes fideszesről van szó, hanem egy igazi keményvonalas, népnemzeti fideszesről. Az, hogy mindketten homoszexuális férfiak vagyunk, csak adalék a történethez, nem fontos részlet. Bár nagy volt a kísértés, azt nem mertem megkérdezni tőle, hogy feliratkozott-e már valami önkéntes kigyógyító kúrára a köztévé instrukcióját követve. Hosszútávú kimenetele ugyan nem lett a randevúnak, de beszélgetésünk segített reflektálni a »nemzethez« fűződő viszonyomra. A baloldali buborékból rövid időre kitörve rögtön kaptam az alkalmon, hogy közéleti kérdésekre tereljem a szót.

Többek között azzal magyarázta a politikai preferenciáját, hogy ő magyar, tehát nem lehet sem kommunista, sem liberális.

Tiszteli a keresztény hagyományokat és a nemzeti kultúránkat, még ha nem is igazán definiálta ezen fogalmakat. Mint utólag kiderült, ez a magyarságtudat népművészeti giccs fetisizálásából, valamint nagyon tehetségtelen és kicsit fasiszta, és elég tehetséges, de nagyon fasiszta erdélyi írók kultuszából áll. Szobájába lépve arra lettem figyelmes, hogy egy méretes Horthy-portré néz rám a falról, amitől kissé megilletődtem. Próbáltam gazdaságpolitikai és egyéb közpolitikai témák felé terelni a szót, de úgy tűnt, hogy szinte teljesen érdektelen ezekkel szemben, és gondolkodásának legfőbb politikai mozgatórugója a »nemzet«, jelentsen ez bármit is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2019. március 18. 07:12
Nemzet “jelentsen ez bármit is” Igen, ezért vagytok testidegenek a nemzeti kérdésekben. Az, hgy nekünk ez jelent valamit, azt nem vagy képes tisztelni. De felháborodsz, ha valaki nem tiszteli azt, ahogyan te élsz. Akkor most az átkom: sok-sok-sok muszlim bevándorlóval élj együtt sok-sok-sok évet, de ne itt nálunk!
NewHorizon
2019. március 17. 12:59
Csak sajnálni lehet ezt a szerencsétlent, ferdehajlamúnak született amiről nem tehet (hiába próbál itt majdnem, hogy dicsekedni és ezt - mellékesen megjegyezve - normálisnak beállitani, mert rajtuk kivűl mindenki tudja, hogy nem az) de amellett ferde gondolkodású is. Nem annyira azért mert libsi, hanem mert leereszkedő és erényjelző hangneme kimutatja, hogy saját magát és állaspontját felsőbbrendűnek tartja. Nem arra használta sorait, hogy politikai nézetei mellett értelmesen érveljen, hanem vette az alkalmat, hogy a másik oldalt lenézze és gúnyolja. Ezért ez a maszlag annyit ér, mint egy nagy kalap lószar. Remélhetőleg nem sperma-adakozó és amikor eltávozik az örök vadászmezőkre, pökhendi és nárcisztikus személyiségével együtt viszi a hibás génjeit is magával. Egyre érdemes lesz emlékezni, mert az igazság mindenkit előbb-utóbb utolér: Akit Isten teremtett, az Ádám és Éva volt, nem Ádám és Béla!
Anonymtalan
2019. március 17. 09:38
Azt te aljadék, hogy nem tudod, hogy mit jelent a nemzet, azt köszönd meg a rádioaktív hulladék szüleidnek!
Akitlosz
2019. március 16. 18:22
"Az, hogy mindketten homoszexuális férfiak vagyunk, csak adalék a történethez, nem fontos részlet." Azért valamiért csak fontosnak érezte ezzel kezdeni a cikkét. "Bár nagy volt a kísértés," Vajon homoszexuális férfiak között létezik barátság? Vagy csak ilyen kísértésesen tudnak tekinteni egymásra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!