A szent ünnep meggyalázása, vagy figyelmetlenség?

2018. november 28. 08:39

A kedves vásárló a karácsonyfába törölheti a sáros, kutyagumis lábát majd az ünnepi időszakban, vagy akár utána is.

2018. november 28. 08:39
Teveli Zoltán
Magyar Idők

„Olvasónk hívta fel a figyelmet az Aldi reklámújságjára, amelyen az akciós termékekről tájékoztat a diszkontlánc. A termékek között megtalálható egy lábtörlő is, amelyet többféle karácsonyi mintával lehet beszerezni – a karácsonyi mintát ebben az esetben különböző karácsonyfák jelentik. Vagyis, a kedves vásárló a karácsonyfába törölheti a sáros, kutyagumis lábát majd az ünnepi időszakban, vagy akár utána is.

Sok mindenre lehet gondolni ennek kapcsán. Eszünkbe juthat egy másik diszkontláncnak, a Lidlnek kereszteket eltüntető akciója, azon mindenki számára immár nyilvánvaló Nyugat-európai törekvés, mely a szakralitást mindenáron ki akarja törölni az ünnepből, az érzékenységből télire átkeresztelt karácsonyi vásárok, az eltűnő keresztek, a Jézus nélküli karácsonyok.

A karácsony szándékos és tudatos meggyalázásához azonban nem kell külföldre mennünk, elég csak néhány balliberális portál december 24-ei címlapjára gondolni az utóbbi évekből…

Az olvasónk által küldött reklámújság amúgy tele van karácsonyra utaló holmikkal, ezek közül, csak a lábtörlő »problémás«, de azért abban biztosak lehetünk, bármilyen más vallás ünnepi jelképe nem kerül majd rá semmilyen lábtörlőre, egy áruházban sem.

Vagy tán örülnünk kell annak is, hogy »csak« lábtörlőt, és nem karácsonyi WC papírt forgalmaztak?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vérgőz
2018. november 28. 12:09
kissé túlzás, elvégre van állatos, Miki egeres, "Isten hozott"-os lábtörlő is...
Pelso j.
2018. november 28. 12:07
Elképesztően jelentéktelen téma. Egyébként állítólag lehet kapni lábtölőt GyF és OV képével is.
avádtanúja
2018. november 28. 10:25
Azért ne essünk már túlzásokba! Az, hogy karácsony tájékán mindent fenyőfás mintával próbálnak eladni az arra fogékony népségnek, ne legyen már ugyanaz a kategória, mint mikor kereszteket retusálnak le templomtetőkről. Eszembe nem jutott volna az a hülyeség, hogy meggyalázom az ünnepet olyankor, amikor például fenyőmintás szalvétába törlöm a szám a karácsonyi vacsora után... Egyébként van karácsonyi motívumokkal díszített budipapír, csak szólok.
sááá
2018. november 28. 10:03
nagyon alacsony a kerítés...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!