Kötelező hüvelyi ultrahang és nemzethalál

2018. szeptember 06. 08:34

Az abortuszt mint „nemzeti kérdést”, időről időre előveszik a jobboldali pártok.

2018. szeptember 06. 08:34
Ámon Kata
Mérce

„A múlt héten jelent meg a hír, hogy októberben az EMMI pontosítani akarja az abortusz szabályozását. Dúró Dóra, a Jobbik volt képviselője, jelenleg a Mi Hazánk Mozgalom nevű új párt tagja, rögtön be is nyújtott egy határozati javaslatot arról, hogy terhességet csak akkor lehessen megszakítani, ha a terhes nő meghallgatta a magzat szívhangját. Ezek a hírek olyan szempontból talán nem túl meglepőek, hogy az abortuszt mint »nemzeti kérdést«, időről időre előveszik a jobboldali pártok, elsősorban nemzethalált vizionálva. 

(...)

Ha a női testeket a nemzet nevében ki lehet zsákmányolni, akkor miért ne lehetne másképpen, de hasonló módon viszonyulni bárkinek a testéhez? Miért ne lehetne elfogadtatni például bizonyos csoportok esetében a kényszermunkát, a kényszer orvosi vizsgálatokat (Romániában például a Ceausescu-rezsim alatt a szigorú abortusztilalom mellett kötelező nőgyógyászati vizsgálatokat is bevezettek), kényszersterilizációt?

Nyilván ezeket nehezebb lenne elfogadtatni a közvéleménnyel, de el lehet jutni odáig.

(...)

Ahogy korábban is írtam, abortusztilalom nem várható egy olyan országban, ahol egyértelműen nem a szegények, hanem a középosztály gyermekvállalását akarják támogatni. Egy esetleges szigorítás, például az, ha a »súlyos válsághelyzetüket« a nőknek igazolni kell, és azt az igazolást nem feltétlenül fogadják el, pont erre tökéletes. Ebben a rendszerben az egészségügyi dolgozók már most tudnak »válogatni«, hogy kit mennyire próbálnak konzultáción lebeszélni az abortuszról vagy rábeszélni arra. Mernék fogadni, hogy nem ugyanaz történik a konzultáción egy szegény roma nővel, aki a harmadik gyerekét várja, mint a 19 éves középosztálybeli nem roma nővel, akinek még nincs gyereke.

Ezentúl akár nyíltabban is válogathatnak, ki számít jogosultnak, és ki nem, ezzel még megalázóbb helyzetbe hozva a nőket, hiszen anyagi helyzetükben, magánéletükben is simán turkálhatna az állam. Ez nem is áll olyan távol a kötelezően bevezetett hüvelyi ultrahangtól.

 

 

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2018. szeptember 07. 23:44
Nálatok a szomszédasszony vizsgálata lesz kötelező!
12345
2018. szeptember 07. 17:54
Mi ez a katyvasz amit ez a luvnya összehord? Aki az abortusz szigorításáról ez jut eszébe, az a női nem szégyene: "Ha a női testeket a nemzet nevében ki lehet zsákmányolni" A női test kizsákmányolása nem inkább az amikor lányokat nyiratnak ki abortusz cimszó alatt? Szerinte életet menteni kizsákmányolás, élet elvételével pedig minden rendben van..
duzur
2018. szeptember 07. 13:11
Ez a szívhang-dolog nagyon tetszik nekem. Talán, ha mindnyájan mielött bárkit is bántanánk, elöbb meghallgatnánk az illetö szívhangját, mindjárt máskép viszonyúlnánk hozzá. Ez lehet a kulcs, egy jobb világhoz...
Amerigo
2018. szeptember 06. 21:50
Mégegyszer elolvastam ennek a némbernek az irományát és arra gondoltam, hogy őt annak idején miért nem küldték vissza megfontolásra?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!