Jöhetnek a kemény kérdések

2018. augusztus 04. 09:32

A Hír TV hangnemében, a műsoraiban és a szerkesztési elveiben is olyan lesz, mint a G-nap előtti. Interjú.

2018. augusztus 04. 09:32
Szikszai Péter
Népszava

„Hogyan kell azt elképzelni, hogy a »2015 előtti Hír Tévét« fogják újra visszahozni?

A televízió hangnemében, a műsoraiban és a szerkesztési elveiben is olyan lesz, mint a G-nap előtti. És természetesen azok is, akik feltűnnek majd a képernyőn – akár a nyilatkozók, akár a jobboldali megmondóemberek, vagy a műsorvezetők – olyanok lesznek, akik konformak a jobboldalon. Ennek első jele, hogy akik ebbe nem illettek bele már nincsenek itt, például Csintalan Sándor és Kálmán Olga. Ellenben már az első nap műsort vezetett Földi Kovács Andrea, aki akkor mondott fel, amikor Simicska Lajos mindenkit elküldött melegebb éghajlatra. Az ő feltűnése szimbolikus volt aznap, amikor visszatértünk a tévé élére.

Tarr Péter korábban azt nyilatkozta, 2015 előtt a Fidesz politikusai bejártak és konkrét szerkesztési instrukciókat adtak a tévé munkatársainak. Ez is visszajön?

Péter legfeljebb háttérbeszélgetésekre gondolhatott szerintem. Ön politikai újságíró, ön is találkozik politikusokkal, jár háttérbeszélgetésekre. Olyan soha nem volt, hogy megmondták volna, hogy kit kell behívni egy műsorba és mit kell tőle kérdezni. Egyébként értem Péter indulatait, de olyan nem történt, amiről beszélt. Ráadásul éppen a Népszava írta meg, hogy a G-nap után Simicska Lajos Radóc utcai irodájában minden hétfőn reggel összegyűltek a tévé, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió vezetői, hogy a tulajdonossal egyeztessenek. Akkor miről beszélünk?

Kocsis Máté a Magyarország Élőben legelső adásában arra kérte a Hír Tévé riportereit, tegyenek fel kemény kérdéseket majd a kormánypolitikusoknak. Jönnek majd a kemény kérdések?

Miért ne jönnének? Önök, ellenzéki újságírók állítottak be mindig minket olyannak, mint akik sosem kérdeznek, pedig ez soha nem volt igaz. Már a mostani Híradóban is lesznek olyan anyagok, amiben a riporterek keményebb kérdéseket tesznek fel politikusoknak. Nézni kellene az adást, és akkor mindenkinek feltűnne, hogy ez a helyzet. De értem ennek a lényegét, sosem fogjuk megírni egymásról, hogy milyen okosak és szakszerűek vagyunk, ez egy ilyen műfaj, én el tudom fogadni.

Ellenzéki politikusokat hívnak majd be, szerveznek stúdióvitákat kormánypártiakkal?

Wellcome! Bárkit szívesen látunk az ellenzékből. A stúdióvita nem rajtunk múlik, hanem a sajtóosztályokon. De ön szerint jól sikerültek az utóbbi időben ezek a vitaműsorok? Például az ATV-n Németh Szilárd és Molnár Zsolt között? Szerintem nem. Ha az egyik politikus feltörli a másikkal a padlót, annak lehet nézettsége, de a pártok ilyen meccsekbe – érthetően – nem mennek bele. A nézők legtöbbször megerősítést, tájékozódási pontot várnak el a médiumoktól. Egy jobboldali hírfogyasztónak szóló televízióban egy baloldali politikus elkapcsolási faktor, és fordítva. Ez a problémája ennek a fajta televíziózásnak, hogy a nézettség szempontjából nem éri meg behívni a másik oldalt. A saját tábornak szól a tévé. Aki Szanyi Tibort akarja látni, az másik csatornát néz. De ugyanez van az írott sajtóban is, az szintén a saját tábornak szól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2018. augusztus 06. 10:40
"A saját tábornak szól a tévé. Aki Szanyi Tibort akarja látni, az másik csatornát néz. De ugyanez van az írott sajtóban is, az szintén a saját tábornak szól." És ez tényleg így van. De csak azért mert hiteltelen az összes komcsi, évek óta semmi értelmeset nem mondanak, vitakultúrájuk nincs. Egészen egyszerűen nem érdekel, hogy szanyi mit mond, mit gondol valamiről. Mert nem releváns.
makapaka2
2018. augusztus 05. 11:57
Ha Kálmán Olgát váltja az egyenesgerincű ,hiteles , sokkal színvonalasabb műsorokat készítő Földi- Kovács Andrea, már maga ez pozitív fejlemény.
antioxi
2018. augusztus 04. 17:44
Inverz: Számomra ti betolakodók, élősködők vagytok akikkel erővel kell elbánni és végleg leszámolni. Meg fog történni száz év után. Nincs politikai kegyelem számotokra, ne reménykedjetek. ps: Részvétem
zakar zoltán béla
2018. augusztus 04. 12:31
Tegnap az atv-n 3 Zizeghy Manczi prőbálta meg kikezdeni Deutsch Tamást...Végül elvéreztek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!