Emberileg csak mi maradtunk talpon

2018. június 07. 10:29

Politikai célra Magyarországon ennyi pénzt soha senki nem gyűjtött össze Kossuth Lajos óta. Interjú.

2018. június 07. 10:29
Juhász Péter
444.hu

„A választási eredményt látva nem fordult meg a fejükben, hogy a magyaroknak nem fontosak azok az értékek, amiket az Együtt képvisel?

Az ember miért politizál? Ha az ember azért politizál, hogy úgy feküdjön, ahogy azt az emberek éppen elvárják, akkor én valóban megbuktam, mert nem sikerült úgy feküdnöm. Mi az Együttben nem azért politizáltunk, hogy megfeleljünk valakiknek, hanem valamiért, amiben hiszünk. Más kérdés, hogy ezt így nem tudtuk átadni.

Ugyanakkor nekem többet jelent a választási eredménynél, hogy az utána levő gyűjtés milyen eredményt hozott. Politikai célra Magyarországon ennyi pénzt soha senki nem gyűjtött össze Kossuth Lajos óta. Ez jelent valamit. Valamiféle igény arra a munkára, amit mi végeztünk, mégis csak van. Azt gondolom, hogy Magyarországnak igenis szüksége van a liberalizmusra, igenis szüksége lenne nyitottságra, igenis szüksége lenne egy befogadó politikára.

Mi lehet annak a magyarázata, hogy ekkora választási bukás után ennyi pénzt dobtak önöknek össze?

A taktikai szavazás nekünk nagyon rosszat tett. Elhitették és végső soron mi is elhitettük az emberekkel, hogy ránk nem érdemes szavazni. Nem azzal foglalkoztunk, hogy a magunk politikáját helyezzük előtérbe, azon voltunk, hogy valamilyen módon az együttműködést előállítsuk, egy nagyobb közösséget hozzunk létre a sok elaprózódott pártból. Nem sikerült, kudarcot vallottunk. Viszont ezt a törekvést értékelik a gyűjtéskor.

Naivak voltunk. Értem, hogy ezt bukásnak hívjuk. És valóban az politikai értelemben, emberileg viszont csak mi maradtunk talpon. Morálisan nincs még egy ellenzéki párt, amelyik helyt állt volna a választók előtt. Ezt ismerték fel végül az emberek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Óbor Dezső
2018. június 08. 22:12
Hitvány ember vagy te juhász!
Vakfolt
2018. június 08. 11:47
Nézem ezt az emberileg talpon maradt vihogó képű faszt. Egy politikusnak tudnia kell beszélni: összeszedett gondolatok, orgánum, központozás. Háromból semmi. Láttam a faszom videóját is, ha a hangot nem egy feles utáni rekedtséggel vette volna fel.. akkor is szar lett volna a mondanivaló hiánya miatt. Emberileg azt hogyan lehet értékelni, hogy elindított egy halom jelöltet, majd visszaléptetgette őket (ők is emberileg igen nagyra értékelik 5 most, gondolom) aztán elérte a nagy hámozott semmit, majd összemenyecsketáncolt 150 milinnyót, aztán azokat is cserben hagyva akik támogatták, jól megszüntette az egészet. Emberileg talán mégsem maradt annyira talpon, úgy vélem.
zolizolizoltan
2018. június 08. 11:01
Bajnai milliomos köre korrekten összedobhatta a 150 milliót. Ennyi és nem több történt. Ne kormoljunk!
makapaka2
2018. június 08. 09:32
Juhász egy dörzsölt szélhámos, az biztos.Sok szerencsétlent pedig meg tud etetni a süket szövegével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!