A legfontosabb szabály, ami nélkül a Fidesz-KDNP könnyen leváltható lenne

2018. március 19. 11:25

A felhergelt fanatikusok és a politikából kiábrándult, csendes többség rendszere.

2018. március 19. 11:25
Herczeg Márk
Herczeg Márk
444

„A mostani rendszerben nincs 50 százalékos érvényességi határ, tehát nem kell a szavazásra jogosultak felének sem elmennie szavazni. Ez pedig közvetetten ahhoz vezet, hogy senkinek sem érdeke mindenkit megszólítani, hanem célszerű a saját embereit mozgósítani, ezzel pedig szűkül a politikailag aktívak köre.

A felhergelt fanatikusok és a politikából kiábrándult, csendes többség rendszere.

A Fidesz és a médiája most folyamatosan azt taglalja, hogy melyik ellenzéki párt teszi magát hiteltelenné azzal, hogy valamelyik másikkal igyekszik összefogni (mintha egy demokratikus alku már önmagukban botrányt jelentene), csak hogy a Fideszt – ami egyes ellenzéki vezetők szerint ráadásul az ellenzéki pártok soraiba is beférkőzött – le tudják győzni. Pedig egy egyfordulós rendszerben a Fidesznek is hamarabb fel kellett volna vállalnia az összefogást a Független Kisgazdapárttal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2018. március 20. 00:21
"egy egyfordulós rendszerben a Fidesznek is hamarabb fel kellett volna vállalnia az összefogást a Független Kisgazdapárttal.” Ja, és ezt saját erőből sikerült kiizadnod vagy komoly szakmai stábbal dolgoztátok ki..?
Mutimi
2018. március 19. 19:19
Gyakorlatilag és végeredményben az előző rendszerben sem volt, mert a második forduló részvételi arányra tekintet nélkül érvényes volt. Úgyhogy ez is mindegy, nem ez a bajotok.
kaltran
2018. március 19. 19:12
" A politikából kiábrándult csendes többség ". Istenem, de sokszor hallottam ezt a semmit! Rosszul fogalmazol kisbarátom, és fingod nincs az életről. Fenti fogalom azokat az embereket takarja, akiknek érdekében soha nem lehet tenni semmit, mert 1. Nem tudják, hogy mit nem tudnak, 2. Amit tudnak az közel nulla 3. Ez az a réteg, mely az emberiség közel 99,9 %-át foglalja magába mindig is vesztese lesz az akármilyen fennállónak, mert elsősorban saját maga nem engedi hozzáférni saját magát a javakhoz, a távoltartó csapatokról már ne is beszéljünk, a diktatórikus elhárító egységek pedig elsősorban mindenkinek a saját fejében ücsörögnek. Buta vagy.
Rideg Planeta
2018. március 19. 17:29
Buzigyerek, ha volna normális ellenzék megverné a Fideszt. De nincs , normális ellenzéki sajtó sincs, csak nyávogó ovisok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!