Feloszlatás

2017. október 19. 15:10

Senki nem látta a Jobbik feloszlatásának reális veszélyét.

2017. október 19. 15:10
Ugró Miklós
Magyar Nemzet

„Lehet, csak Vona Gábor tematizáló ötlete volt, de az is elképzelhető, hogy valamelyik kormánytag vagy kormányközeli észlény hangosan kimondta, s az valamiképpen a jobbikosok fülébe jutott, mindenesetre a Jobbik feloszlatásának ötlete elég szép pályát futott be a közvélemény-formálás (néphülyítés) különböző fórumain. Természetesen senki nem látta a Jobbik feloszlatásának reális veszélyét, a politikai aktorok inkább csak eljátszottak a gondolattal, mondván: végső soron még ez is benne lehet a pakliban. Valószínűtlen, viszont lehetséges. Ugyanakkor ez az első pillantásra tét nélkülinek és értelmetlennek látszó diskurzus roppant lehangoló képet fest az uralkodó közállapotokról, ahol a legszélsőségesebb hatalmi visszaéléseket sem tartják elképzelhetetlennek. Lehet, ok nélkül, mert feltehetően a kormányoldal nem követi el azt, amivel előzetesen vádolják őket, de nem is jogtalanul, hiszen a Fidesz–KDNP-konglomerátum eddig is számtalan példáját adta annak, hogy gátlástalanságában a leghitványabb politikai akciókra is képes és hajlamos. Ráadásul a magyar történelemben volt már precedens arra, hogy a hatalom önkényesen betiltott egy ellenzéki pártot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2017. október 20. 08:50
A Jobbik feloszlatásáról eddig kizárólad Vona vonyított.
Mindjárt
2017. október 20. 06:47
Nincs olyan aljas, mocskos dolog amire a tolvaj, kommunista, maffia fidesz kormány ne vetemedne.
útonjáró
2017. október 20. 00:25
kínlódnak a csicskák... ;)
edvind johnsson2.0
2017. október 19. 21:15
Tehát senki sem akarja betiltani a Jobbikot, de éppenséggel lehetne, mert már volt rá példa. Hová süllyedt a Nemzet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!