Új Pólus – Olajfa vagy Délibáb?

2017. július 31. 09:30

A Momentum most a kis pártok versenyét akarja megnyerni. Ezt pedig úgy tehetik meg, ha ők az egyetlen kispárt, akik bejutnak a Parlamentbe, és átveszik az LMP helyét a politikai palettán.

2017. július 31. 09:30
Miyazaki Jun
Miyazaki Jun blogja

„A felmérés csak azt mutatja, hogy az Új Pólus szavazókat tudna elszívni az MSZP-től és a DK-tól; azt viszont nem, hogy egy, egyre inkább elkerülhetetlen DK-MSZP együttműködés vajon mennyit szívna el. Akár az Új Pólustól, akár pedig külön-külön az LMP-től, Együtt-től, PM-től, Momentumtól. Az időközi választások mindenesetre azt mutatják, hogy ahol a DK és az MSZP összefogott, ott nyerni tudott.

Miért lenne ez buli a Momentumnak? Nem lenne az. Ők most pont a többi kispárttól tudnak a legkönnyebben szavazókat elszipkázni, és a Nolimpia farvizén ez jelenleg működőképesnek is látszik. Önállóan sem az Együtt, sem a PM nem tud bejutni az Országgyűlésbe, viszont a Momentum per pillanat elég erősnek érezheti magát ahhoz, hogy önállóan bejuthasson. Ez a magabiztosság viszont hiányzik az LMP-ből, amelyik korábban is csak paraszthajszállal ugrotta meg a parlamenti küszöböt.

A Momentum most a kis pártok versenyét akarja megnyerni. Ezt pedig úgy tehetik meg, ha ők az egyetlen kispárt, akik bejutnak a Parlamentbe, és átveszik az LMP helyét a politikai palettán. A Momentum hosszú távú érdekei ellene mondanak az Új Pólus koncepciójának. Az elmúlthuszonhétévezős retorikát már elcsaklizták az LMP-től, a következő célpont a parlamenti frakció. Ők majd a következő ciklusban akarnak a DK-val és az MSZP-vel megküzdeni, nem most.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. július 31. 22:32
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbOOOOOOOOOOOOOOOOcccc
kispufi
2017. július 31. 20:01
az az új pólus az mi? valami új sarkkör?
Graf
2017. július 31. 19:51
.... és akkor mi van ? Mr. Újkenubankúramuki , Itt van még egy sake , egészségedre !
hátakkor
2017. július 31. 19:04
"(Egyszer majd, egy nyugalmasabb időben talán valaki megírja, hogyan mozog a magyar társadalom testében az az ejtőernyős csapat, amelyik szükség szerint hol Galilei Kör, hol polgári liberális gondolkodók folyóirata, majd Kun Béla és Szamuely Tibor gyilkos terrorlegényeivé lépnek elő, majd moszkvai emigráció lesz belőlük, akik Bécsben és Berlinben székelnek, majd itthon pártolják halálra József Attilát, az a csapat mindig változó alakban, mindig elítéli az előzőt, miközben folytatja, s ezzel ott van minden nagy társadalmi változásban. De hát ez most nem ide tartozik.) " Csurka István Szél Berni hiába ugrabugrál, jönnek a FeGyőrök, meg akarnak szabadulni a diákhiteleiktől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!