Az időzített bomba

2017. július 12. 14:16

Ha nem hatástalanítjuk, biztosan felrobban az időzített népesedési bomba – előbb, mint gondolnánk.

2017. július 12. 14:16
Faggyas Sándor
Magyar Hírlap

„A kontinensünket elárasztó tömeges, illegális népvándorlást politikai, rend- és honvédelmi és gazdasági eszközökkel tartósan akkor lehet feltartóztatni, majd visszafordítani, ha sikerül megfékezni az afrikai és ázsiai országok patologikus túlnépesedését.

Ehhez azonban gyökeresen más szemléletre, átfogó stratégiára van szükség, és nem lehet többé tabu a túlnépesedés megfékezése, amihez elengedhetetlen a születési arányszám radikális csökkentése Afrikában és Ázsia nagy részén. Az iskolai oktatástól-neveléstől, a sok fejlődő országban alávetett, szexuális tárgynak tartott nők emancipálásán és a felelős családtervezésen, a fogamzásgátlókhoz való széles körű hozzáférésen át a célzott gazdaságfejlesztési és természetvédelmi, mezőgazdasági rekultivációs programokig globális együttműködésre, sokoldalú támogatásra van szükség ahhoz, hogy az afrikai és ázsiai embertömegek saját szülőföldjükön tudjanak és akarjanak élni, boldogulni.

Ha nem hatástalanítjuk, biztosan felrobban az időzített népesedési bomba – előbb, mint gondolnánk. És abban se nagyon reménykedjünk, hogy menekülési utat jelenthet a mégoly zseniális Elon Musk tudományos-fantasztikus Mars-benépesítési terve.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. július 13. 01:45
"Ha nem hatástalanítjuk, biztosan felrobban az időzített népesedési bomba" Ez tévedés és vakság! A XX. század elején (1,65 milliárdos globális lakosságnál, aminek közel fele fehér volt...) lett időzítve ez a bomba, de senki nem törődött vele, inkább háborúzgattunk egymással és irtottuk egymást, mi fehérek... Aztán (a nyugati és szovjet segélyeknek köszönhetően) fel is robbant az ötvenes években (2,5 milliárdról, aminek az egyharmada volt fehér), ez a robbanás azóta tart - és ez tűz egyre nagyobb részét perzseli fel a korábban ismert világunknak... Most ugye 7,5 milliárdnál tartunk, aminek kb. 1/7-e fehér... Az "elmaradott" afrikai és ázsiai tömegek már ma képesek lennének elözönleni a Világ többi (fehér) részét, ezt csak "az antihumánus akadályok" gátolják - de 30 év múlva dupla annyian lesznek, és akkor az Isten sem ment meg minket tőlük... Nyilván Sorosék ezt látják és utat akarnak nyitni ennek már ma, hogy egyik vagy másik módon hasznot húzhassanak belőle...
Harangláb
2017. július 12. 23:49
Balogh János biológus akadémikus az emberi társdalomban végbemenő demográfiai robbanást a rákos szervezet önpusztító túlburjánzásához hasonlította. A ráció itt nem segít, valószínűleg a népsűrűség egy fokán előjön majd valami olyan járvány, aminek megjelenéséhez a "kritikus tömegre" van szükség, aztán kicsit visszaesik a népesség...ha nem, akkor nemsokára az ivóvízért folytatott háborúk redukálják majd...
Zokni
2017. július 12. 16:01
Ezek ismert tények. Más kérdés, hogy miért írja MOST Szerző. Kéne, kéne, kéne. Ahhoz, hogy valóban megállítható legyen a túlnépesedés, fejleszteni kell. Beruházni, nem sajnálni a pénzt, posztót. És! Bevonni a globalizált világba, már termelési szinten is, a Földrészeket. Ázsiában India momentán reménytelennek tűnik. A beégett társadalmi struktúra alighanem kerékkötője a növekedésnek. De Afrika! Jó, de hogyan? Én nem tudom. Szerző sem tudja. Akkor? Mindenesetre az említett fogamzásgátlással szembeni egyházi politikát kéne visszafordítani (egyházi óvszerellenesség, a főkancellár lemondatása...). Mert az viszonylag egyszerű. De hopp! Már itt, Európában is van egy ország, mely lassú, csendes propagandát folytat a születésszabályozás ellen. (Az esemény utáni tabletta pl. vényköteles..., az un. "alaptörvényben" szerepel egy időzített bomba, amire hivatkozva abortusztilalmat vezethető be.) Szerző! Talán mindjárt itt kéne kezdeni? Bár nálunk ez a népesedésre sok hatással nincsen...
SonGoku nagyfaterja
2017. július 12. 15:34
Hatástalanítsd bajszos szar!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!