26 babát mentettünk meg az abortusztól!

2017. május 08. 03:42

Abortusztúlélő vagyok. Anyukámnak lett volna egy harmadik kisbabája, de elvetette. Ahogy az abortusz után nagyon gyakran lenni szokott, beleőrült, szétment a házassága, és élete végig gyógyszereket kell szednie az ebből fakadó lelki bajaira. Interjú.

2017. május 08. 03:42
Noémi
Katolikus Válasz

Noémi, mesélj egy kicsit magadról! Hogyan köteleződtél el az életvédő misszió mellett?

Abortusztúlélő vagyok. Anyukámnak lett volna egy harmadik kisbabája, de elvetette. Ahogy az abortusz után nagyon gyakran lenni szokott, beleőrült, szétment a házassága, és élete végig gyógyszereket kell szednie az ebből fakadó lelki bajaira. A mai napig azt hajtogatja, hogy azért abortálta az ártatlan, pici baba kistestvéremet, hogy én és az öcsém Adidas-cipőben járhassunk... Ezt a gyászt testvérként sem lehet feldolgozni. A szakirodalom szerint abortusztúlélőnek számít az, akiknek statisztikailag kevés esélye volt a terhesség túlélésére. Magyarországon például napjainkban is minden harmadik gyereket megölnek abortusszal(!). Minden harmadikat! Minden magyar embernek 33 százalék az esélye arra, hogy megöli a saját édesanyja. Mindenki, aki ezt hallja, az a szerencsés 66 százalékba tartozik...

Nemrégiben létrehoztál egy életvédő csoportot, aminek újszerű működési elve van. Eredményeitek is vannak. Mit kell erről tudnunk?

Hogy is van az Újszövetségben? Ahol megszaporodik a gonoszság, ott túlárad a kegyelem. És tényleg. Két hónapja létezik az életvédő csoport, amivel már 26 gyönyörű kisbabát megmentettünk az abortusztól. Pusztán azzal, hogy pár lelkes ember hajlandó naponta pár percet rááldozni a netezéséből arra, hogy valóban értelmes dolgot csináljon. 

Mit csináltok tulajdonképpen? Miből áll a tevékenységetek?

Babákat mentünk. Nem kerül sok időbe, és szinte mindenkinek megvannak hozzá a feltételei, ezért mindenkit bíztatok, hogy csatlakozzanak! (...)

Milyen segítség jönne jól nektek, a lelkes új tagok munkáján túl?

Nagy segítség lenne, hogyha valaki konkrét helyet, épületet tudna felajánlani a bajba jutott anyák számára. Magyarországon kb. 50-szeres az anyaotthonokban a túljelentkezés, és sokan - mivel nem tudnak hová menni - abortuszra mennek. Nehogy már ezen múljon egy baba élete! Ha valaki fel tud ajánlani helyet, vagy ismer valakit, akinek erre helye van, akkor konkrétan életet menthet.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2017. május 08. 21:49
Bárcsak segíteni tudnék egy üres ingatlannal!
balbako_
2017. május 08. 09:40
Helyes!
Zokni
2017. május 08. 09:28
Úgy hazugság ez az egész, ahogy van. Minden abortuszellenes "mozgalom" mögött a vallás áll. Ami szerint az ember egyetlen és kötelező feladata a faj fenntartása - a szaporodás által. "Normális" esetben ez azt célozza, hogy a nő ivarérett, és kifejlett korától kezdve, nagyjából a nagykorúság idejétől, minden peteérést fogamzással fejezzen be. Magyarán a párzás a szülés után addig kötelező, amíg teherbe nem esik a nő. A gyermekek életben tartására nyilván a társadalom kell, hogy erőfeszítéseket tegyen - vagy a szülők magas bérezésével, vagy a gyermeknevelés hathatós, és jelentős támogatásával. EZ a Biblia szava! (Legalábbis a következetes "értelmezők" részéről...) Amikor elismerik, hogy a fenti mintát eddig még csak olyan "társadalom" tudta követni, ami inkább törzs, vagy horda, - és az is csak azért, mert magas volt a csecsemő- és gyermekhalandóság -, akkor beindul a keresztény "családtervezés". Vagyis a gyermek élete fölötti döntés joga. Vagyis Biblia ellenes tevékenység! A szexuális élettől való tartózkodás, és a fogamzásgátlás primitívebb formái. De ha ez "megtehető", akkor már a fogamzás UTÁN is megtehető lehetne! De valamiért (?), valakik (?) úgy döntöttek, hogy az már Isten akarata, hogyha a két sejt találkozott. Ezt honnan vették, rejtély, ugyanis a Szent Könyv írásakor ilyesmiről nem is hallottak még. (Ehhez érdekes mellékszál, hogy az egyháziak ostobábbik része még az esemény utáni tablettákat is bűnnek vélik (például itt Magyarországon...), amikor elég nehéz megmondani egy megtermékenyített petesejtről, hogy az tulajdonképpen micsoda, vagy hogy hányat fut százon, és tud-e fejben gyököt vonni...) Ezután jön a "gyermekgyilkosság", és hasonló dumák. Pedig amúgy "bűnös módon" eltékozolják a "magjukat" sokan, és sokszor, gyermek születése nélkül, és így emberi életek fölött "döntenek" ezzel. De ha - egy közmegegyezéses fejlettségi időpontig (3 hónap) - elvetetik, az már szintén bűn. Holott, nem az. Hanem csak a sikertelen megelőzés kijavítása. A társadalom nem bünteti, nem veti meg, és nem veti ki magából az "elkövetőket", mert vannak ésszerű indokai, melynek alapját szintén a közmegegyezés biztosítja: a mélyszegénység viszonylag egyszerű, és olcsó módon való korlátozása, a bűnözés visszaszorítása, az emberi boldogtalanság, és szerencsétlenség tömegesség válásának elkerülése, a demográfiai "olló" kiszélesedésének szinten tartása stb. Ui.: vajon miért anonim a honlapjuk, miért "Noémi" csak Noémi?...
dream killer
2017. május 08. 08:29
Hadd legyen már a nő dolga eldönteni, hogy a testével és magzatával mit tesz, vagy nem tesz. A vallásos maszlag semmi másra nem jó, mint felesleges hangulatkeltésre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!