A legjobban megírt női párosok videojátékokban

2017. március 09. 04:40

Nőnapra viszont ennél is különlegesebbet szerettem volna gyűjteni: olyan karaktereket, akik egyediek, szerethetőek, és saját történeti ívet visznek úgy, hogy csonk nélkül hozzák a Bechdel-teszt szigorú követelményeit is.

2017. március 09. 04:40
Farkas Balázs
SFmag

Chell és GLaDOS (Portal)

Chell nem egy érdekes karakter: tipikus játékos-helyettes, személyiség nélkül. Tesztalany, aki feladatokat old meg az utasításoknak megfelelően, amelyet egy GLaDOS nevű, női hangon szóló gép ad neki. Chell viszont egyre többször tér le a kijelölt útról, GLaDOS pedig egyre csípősebb megjegyzéseket tesz ezekre. Egyszerűen pazar, ahogy a két, már-már gépi karakter a lázadás miatt igazi civakodó párossá változik, Chell néma daccal, GLaDOS pedig egyre rémültebb és ingerültebb hangnemben, töretlen szarkazmussal alakítja ki a nem is olyan hosszú Portal végére a maga személyiségét. Ha nem is kitűnő karakterrajz, legalább kitűnő dramaturgiai crescendo.

Elena Fisher és Chloe Frazer (Uncharted 2)

Az Uncharted-sorozat elsősorban Nathan Drake-ről szól, Elena Fisherrel való kapcsolata pedig a legegyszerűbb románcnak / kalandortársi kapcsolatnak indul az első részben. A második részben viszont megjelenik Chloe Frazer, aki egyáltalán nem csak ilyen minőségben működik. Önálló kalandor, akinek megvan a saját célja, ezek között talán maga Nathan Drake is ott van. Találkozása Elena Fisherrel a sorozat egyik legviccesebb jelenete, kettejük közt végig érezhető valamiféle kínos, de vicces feszültség. És igen, ez főleg abban nyilvánul meg, hogy mindkettejüket fűzi valamiféle kapcsolat Nathan Drake-hez, de nem egyedül ez határozza meg kapcsolatukat: alapvető személyiségbeli ellentétek, és a közös célért folyó harc drámái, humora mindvégig elegánsan, intelligensen van bemutatva, és ez talán jóval több is, mint amit egy könnyed kincskeresős kalandtól elvárhatnánk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!