Az igazság az Olimpiáról

2017. január 18. 12:43

Az Olimpia lehetőséget biztosít a politikai osztály és csatlósai számára, hogy a tömegek szentimentalizmusát és a sportolókon elkövetett fizetetlen gyermekrabszolgaságot kihasználva példátlan mértékben megnöveljék az adófizető populáció kizsákmányolását.

2017. január 18. 12:43
Táborszki Bálint
Ellenpropaganda

„Mi tehát az igazság az Olimpiáról? Az Olimpia lehetőséget biztosít a politikai osztály és csatlósai számára, hogy a tömegek szentimentalizmusát és a sportolókon elkövetett fizetetlen gyermekrabszolgaságot kihasználva példátlan mértékben megnöveljék az adófizető populáció kizsákmányolását.


Az államok – adósságon keresztül – elárverezik gyermekeink jövőjét, hogy olyan stadionokat építsenek, melyek évtizedeken belül az idő martalékává válnak, melyeket senki nem látogat, és melyek – mint Ozymandias szobra – a korrupció, a rablás és az embertelen gonosz emlékműveként állnak majd az utókor számára.

Milyen világban is élnénk, ha egyszer nem a mások kontójára történő féktelen pazarlásból merítenénk nemzeti büszkeségünket, hanem az erényből és jóságból, amit társadalmunk megtestesít? Vajon milyen holnapra ébrednénk, ha akik nemzetünkre büszkék, nem azért lennének büszkék, mert sikeresen megfosztottuk a jelen és a jövő generációját tulajdonától, majd átnyújtottuk azt a politikai osztály és a nagyvállalatok szentségtelen párosának, akik cserébe egy héten át szórakoztattak minket – hanem azért, mert az igazságosság, az erény, a civilizációkat felemelő értékeket megtestesítő nemzet vagyunk?

Valóban ennyit ér a magyarság? Ez az ezeréves világ valóban annyit ért el és csak addig emelkedett, hogy vígan gazdaggá teszi a lobbista vállalatokat, az edzőket, a bürokratákat és a minisztereket, mindaddig, amíg vígan nézheti a gyermekkoruktól fogva bántalmazott és kizsákmányolt, szegénységben élő gyermekeket?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apoa
2017. január 19. 11:35
Hagyni kéne ezt blogcsinálást. Esetleg valami hasznos munkát vállalni, hogy lásd milyen az élet? Határidőre, pontosan elvégezni valamit, ahogy a főnök utasít. Ahogy millióan teszik. Aztán szabad bölcselkedni.
kisuff
2017. január 19. 09:56
Taszító, agyatlan szöveg, nyomasztóan idióta zokniagyú balfék - katasztrófa együtt. A lényeg: soha semmi értelmeset ne csináljunk!
twist
2017. január 18. 16:19
Táborszky te milyen szerencsétlen barom vagy.
trendo
2017. január 18. 15:46
A sport csodálatos dolog! Lehetővé teszi például, hogy a nemzetek ne háborúk útján győzzék le egymást, hanem olyan versenyeken, mérkőzéseken, melyek nem járnak az ellenfél halálával, fizikai megsemmisítésével. Ám az idők során odáig "fejlődtünk", hogy a sport lezüllött a szórakoztatóipar egy ágazatává. A televízió nem a rendszeres testmozgásra ösztönzi a tömegeket, hanem arra, hogy nappali szobájukban sportmezekbe öltözött pocakos emberek, sörrel kezükben üvöltözzenek a meccsnézés közben. Rosszabbik esetben összeverjék a másikat, aki nem az ő csapatuknak drukkol. De ami a legmérgezőbb: a gyerekeket idióta szülők lelki terrorral, sőt, az edzőkkel összefogva fizikai erőszakkal arra kényszerítik, hogy kedvük, ösztöneik ellenére ússzanak "faltól-falig", vagy végezzenek másfajta, de lényegileg dettó kényszermunkát. Leszarom a "fociapukák", "jégmamák" és más, saját győzelmi vágyaikat szerencsétlen kölkökre kivetítő idióták személyes áldozatát. Aki mozogni akar, tegye azt saját kedvére és szabad akaratából. És egy népet se erőszakoljon rá agymosással, "aranycsapat nosztalgiával, éremtáblázattal" és más manipulatív eszközökkel arra, hogy anyagi erejét ne fiai egészséges fizikai nevelésére áldozza, hanem a Couberteni-i eszméktől már régóta eltávolodott Big Business kiszolgálására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!