Gyurcsány végre megtörte a csendet, hosszasan értekezett Magyar Péterről

2024. május 02. 16:31

„Közszereplései épp úgy gőgről, kizárólagos hitről, megbélyegzésről, indulatkeltésről szólnak, mint ahogy a kormánypártoké is” – fogalmazott a DK elnöke.

2024. május 02. 16:31

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Magyar Péter politikai térben való megjelenését eddig nem kommentálta Gyurcsány Ferenc, azonban legutóbbi Facebook-bejegyzésében hosszasan elemezte az ellenzéki erők legújabb messiásaként fellépő egykori diplomatát. „Megjelent egy új szereplő, amely felforgatta a korábbi viszonyokat, vonzereje egyes pártok szavazóira nagyobb, másokéra kisebb. 

A változás jelentősége mégse ebben áll” 

– fogalmazott Gyurcsány, aki szerint új fejlemény a magyar politikában, hogy ellenzéki oldalon ér el támogatást egy olyan erő, amely nem az ő értékeiket képviseli, „sőt, éppen ellenkezőleg, nem titkoltan a Fidesz-kormány politikájával ért egyet.”

A DK elnöke a fenti állítását a következő pontokba szedve próbálta alátámasztani:

- Bevallottan ellenségnek tekinti a brüsszeli központú európai együttműködést.

- Érdektelennek gondolja a „fékek és ellensúlyok” jogállami rendszerét, feleslegesnek az arról szóló vitát.

- Osztja a kormány álláspontját Oroszország ukrajnai agressziójával kapcsolatban.

- Nem emel szót a pénz- és jövedelemromboló gazdaságpolitikával szemben, nincs rendszerszintű kifogása a kormány gyalázatos egészségügyi-, az oktatási- és  szociálpolitikája ellen.

Gyurcsány szerint Magyar Péter közszereplései épp úgy 

gőgről, kizárólagos hitről, megbélyegzésről, indulatkeltésről szólnak, mint ahogy a hasonlóan fellépő kormánypártoké is.”  

A DK elnöke úgy látja: a választás most arról szól, hogy kik akarnak olyan Magyarországot, amelyet a mai kormány és a vele egyetértő szereplők kínálnak, és kik olyat, amelynek ügyét a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd jelentette együttműködés.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. május 03. 08:59
Kígyók kígyóznak...🐍
Karbantartó9
2024. május 02. 21:33
Magyar Péter egyike gyurcsány trükkjeinek! Az ellenzék összességében immár többségben van sajnos.
zakar zoltán béla
2024. május 02. 21:09
A műsor remek.
Parittyás
2024. május 02. 20:30
Feri, most mondanak ítéletet feletted a volt MSZP szavazók és tagok! Tudták, hogy eljön az idő, amikor mebosszulhatják, hogy szétverted a pártjukak. Szerintem ők sem gondolták, hogy ilyen hamar sor kerül rá. Megérdemled!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!