Mi az a liberalizmus?

2016. december 12. 08:41

A modern liberalizmus az egyenlőséget, nem pedig a szabadságot tartja alapelvének. Az egyenlőség eléréséhez pedig elkerülhetetlenül erőszakot kezdeményez mindazok ellen, akik eltérőek.

2016. december 12. 08:41
Táborszki Bálint
Ellenpropaganda

„A modern liberalizmus az egyenlőséget, nem pedig a szabadságot tartja alapelvének. Az egyenlőség eléréséhez pedig elkerülhetetlenül erőszakot kezdeményez mindazok ellen, akik eltérőek.

Kiváló példa erre a gazdagok megadóztatásának kérdésköre. A szabadpiaci kapitalizmusban a klasszikus liberalizmus eszméje érvényesül, azaz minden értékcsere önként történik, és senkinek nem áll lehetőségében erőszakot kezdeményezni más személye ellen és kényszerrel elkobozni annak tulajdonát. Egy ilyen világban a gazdagodás egyetlen eszköze az, ha az ember értéket hoz létre embertársai számára, akik azért értékkel fizetnek. A klasszikus liberalizmus lencséjén keresztül ez az igazságosság kiteljesedése, mert egyetemesen sértetlen marad minden személy tulajdonjoga – minden fél azért adja át vagyonát, mert cserébe olyan dolgot kap, amit ő értékesebbnek talál mint eredeti vagyontárgya. Mindenki nyereséggel távozik.

A modern liberálisok ennek ősi ellenségei. A liberalizmus szerint a feltaláló, aki milliók életszínvonalát növelő technológiát hozott a világra és a vállalkozó, aki elterjesztette azt, akik hatalmas értéket hoztak létre embertársaik számára és így hatalmas mértékben meggazdagodtak, igazságtalanul birtokolják vagyonukat, mert másnak, aki nem hozott létre annyi értéket, kevesebb van. A liberalizmus helyesnek találja az erőszak kezdeményezését az ilyen emberek ellen, vagyonuk kényszerrel való elkobzását és elosztását azok között, akik kevesebb értéket hoztak létre – az egyenlőség eléréséért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2016. december 12. 14:43
Na, megint egy önjelölt liberalizmus-fóbiás prédikátor! Amiről beszél, az a liberalizmus sokféle irányzata közül legfeljebb a szociálliberalizmusra igaz. De arra sem abban a formában, ahogy ez a megtévedt sámán állítja. Ugyanis nem ellensége a tőkejövedelemnek. Hanem csak forrásként tekint rá. Ugyanis azt vallják, hogy szükség van az esélyegyenlőségre és a társadalmi különbségek kiegyenlítése, annak érdekében hogy a kevésbé jó körülmények közé születettek is megkapják a lehetőséget a felemelkedésre. Ehhez pedig az államon és az adóztatáson át vezet az út. Jelentkezzen az, aki szerint ezek nem helyes és követendő célok!
Mich
2016. december 12. 13:09
"A modern liberalizmus az egyenlőséget, nem pedig a szabadságot tartja alapelvének. Az egyenlőség eléréséhez pedig elkerülhetetlenül erőszakot kezdeményez mindazok ellen, akik eltérőek"... ...azaz "a hiányzó láncszem" a kommunizmushoz...!
Bástyaelvtárs
2016. december 12. 12:52
"A modern liberalizmus az egyenlőséget, nem pedig a szabadságot tartja alapelvének. " ennél nagyobb baromságot le sem írhattál volna, Bálint!
hátakkor
2016. december 12. 11:51
Egyenlőség csak a matekban van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!