Mark Frost: Twin Peaks titkos története

2016. november 15. 08:06

A Twin Peaks titkos története valószínűleg az egyik legkülönlegesebb kiadvány, amit egy rajongó a témában valaha is a kezébe vett.

2016. november 15. 08:06
Nánási Anita
Puliwood

Lényeg a lényeg: akár úgy alapból a tévésorozatokhoz készült kiadványokról, vagy konkrétan a Twin Peaks-hez köthetőkről beszélünk, ez a könyv tágabb és szűkebb értelemben is különlegesnek számít.

A szerző persze azzal nem titkolt céllal írta meg ezt a könyvet, hogy felcsigázzon minket az új évad előtt. A gazdagon illusztrált kötet tulajdonképpen nem is regény, hanem egy akta, és ebből kifolyólag talán nem olyan gördülékeny - viszont a rengeteg levél, újságcikk, fénykép, illusztráció található benne, amelyek olyan színessé teszik, hogy igazi csemegének számít a Twin Peaks-rajongó olvasó számára. A könyv megszeretéséhez, megértéséhez nem egy klasszikus regényt kell várnunk: ez a sztori nem úgy működik, hogy van egy bevezetés, egy kibontakozás, egy nagy konfliktus, meg egy katarzis. Ilyenekből - mint ahogy már fentebb említettük - már született egy-kettő.

Úgy kell a kezünkbe vennünk a Twin Peaks titkos történetét, mintha mi is nyomozást folytató ügynökök lennénk. Akárcsak Tamara Preston, akinek a jegyzeteivel van ellátva a kötet. Mintha a kezünkbe kapnánk az utóbbi évtizedek legrejtélyesebb városkájának teljes és rettentően részletes feltérképezését, legyen szó indián legendákról, családi viszályokról, vagy akár az 51-es körzethez köthető földönkívüli észlelésekről. Ebbe a szerepbe pedig nagyon, nagyon könnyen beleélheti magát az olvasó.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!