Max Gladstone – Nagyrészt halott

2016. július 18. 08:26

Elöljáróban leszögezném, hogy semmi úttörő nincs abban, ha egy epikus fantasyban is van városi környezet, ott is csak kell laknia valahol a jónépnek, általában városokban teszik ezt. Így, ha valaki esetleg urban fantasyra számítana, ne tegye, ez nem az.

2016. július 18. 08:26
Tara Nima
Keményfedél

A mágia egy kicsit szokatlan. Tarának például a mágikus képességei mellett rengeteg józan észre van szüksége, a mágikus erő nem old meg mindent, inkább csak segíti, (jártas pl. a halottfeltámasztásban, de Gladstone ennek is egy remek tudományos alapot adott, ami a test fizikai működésével, és a lélek feltételezett viselkedésével van összefüggésben), viszont belső látás nélkül szinte nem lenne képes működni. Képes visszapörgetni az időt, de ez inkább csak az események logikus visszavezetése, mint valódi időutazás, ennek ellenére egy másik síkon zajlik, mint a való élet. Szóval egy roppant érdekes és egyedi rendszerrel élnek a mágusok, egyfajta energiahálóban, amit az istenek alkottak.

Nekik ugyanis valódi hívekre van szükség, a szeretetükre, a hitükre, ami nem lehet mondvacsinált, mert abból nem lehet energiát nyerni a létezésükhöz. Kicsit kufárkodnak is az isteni képességükkel: az ember elmegy a templomukba, hitet és szeretet ad (=energiát pl. Kosnak a tűz és minden azzal kapcsolatos dolog működtetéséhez. a temploma alagsora teli van kazánokkal, csövekkel, amik a gőzt szállítják a fűtéshez), cserébe az isten megtesz ezt-azt, amit a delikvens kér. Csodás, nem? Kézzel fogható, esély sincs, hogy az ember kételkedni kezdjen, imáit meghallgatják-e.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!