Virág Emília: Sárkánycsalogató

2016. május 09. 09:05

Mint már írtam, nem vagyok egy nagy fantasy rajongó, de be kell vallanom, hogy jó volt elmerülni ebben a történetben. Kizökkentett a szürke hétköznapokból.

2016. május 09. 09:05
Letya
Könyvek, ahogy én látom

Kicsit olyan ez a könyv, mint egy modern népmese, ahol keveredik a valóság és a misztikum. Beszélő sárkányok, boszorkányok, elvarázsolt erdő, állattá változtatott emberek. Ha nem lenne benne káromkodás és a terjedelme is lényegesen rövidebb lenne, akkor akár gyerekeknek is ajánlanám. Mese felnőtteknek, amely szórakoztat, de közben elénk tárja társadalmunk mocskát, vagyis inkább emberségünk hiányát. Vicces és humoros kiszólásokkal az olvasó felé, életünk egyes részeinek hiábavalóságáról. Szerintem ha Józsi találkozott volna egy mesebeli lénnyel, mely teljesíti egy kívánságát, akkor azt kívánta volna, hogy ebben az alternatív világban legyen wifi és soha ne merüljön le a telefonja.

A regény könnyen olvasható, humoros és nincsenek benne üresjáratok. Az események gyors ütemben követik egymást, és annak ellenére, hogy tudjuk, hogy mi a végcél, nem tudjuk, hogy milyen úton jutnak el odáig a hőseink. Józsi az elvarázsolt királyság földjén próbálja megszerezni a gonosz boszorkány, Hollus botját, Sára pedig Budapesten küzd a hatalom- és pénzéhes marketingessel, Egon tojásáért.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!