Vigyázók

2016. április 29. 15:49

Minden társadalom rendelkezik egy Harcos kaszttal, akik hajlandóak erőszakot használni azért, hogy fenntartsák a társadalom békéjét és rendjét. Ez egy sarokba szorított helyzet, hiszen saját fogvatartóinkra vagyunk kényszerültek úgy tekinteni, mint védelmezőinkre.

2016. április 29. 15:49
Táborszki Bálint
Ellenpropaganda

„Minden társadalom rendelkezik egy Harcos kaszttal, akik hajlandóak erőszakot használni azért, hogy fenntartsák a társadalom békéjét és rendjét. Ez egyaránt igaz a Görögökre, a modern Magyarországra és a jövő Szabad Világára. És amikor az állam a közbiztonságra hivatkozva megtilja a polgároknak, hogy lőfegyvert vásároljanak és harcképtelenné teszi őket a bűnözők és támadók ellen, amikor bűn az embernek megvédenie magát és saját tulajdonát azzal, hogy áramot vezet a kerítésébe, a védelem és biztonság fenntartásának módja a rendőrség marad.

Ez egy rohadt sarokba szorított helyzet, hiszen saját fogvatartóinkra vagyunk kényszerültek úgy tekinteni, mint védelmezőinkre. Ettől függetlenül ez az igazság. És ez is marad az igazság, addig, amíg a magyar társadalom rá nem jön, hogy a fegyverektől nem rettegni kell, hanem meg kell őket tanulni használni, a fegyvertelenség nem békét, hanem szabad prédát biztosít a bűnözők számára, és amíg nem hajlandó vagy békés úton vagy erővel kikövetelni magának a jogot arra, hogy megvédje magát, családját és tulajdonát, addig el kell fogadnunk ennek a helyzetnek a valóságát.

Ebből nem következik az, hogy a rendőrök mától az erény megtestesítői. Nem, még mindig bűnös és emberellenes az, aki arra hivatkozva, hogy valaki ezt parancsolta neki, ártatlan fiatalok életét és jövőjét pusztítja el, mert füvet talált náluk, aki elhurcolja és bezárja az öregembert, aki csak a saját kertjét próbálta védeni, aki útonállóként fegyveres rablást hajt végre az autósokon traffipax mellett állva, vagy aki az uralkodó parancsára a tüntetőkre támad.

Viszont akik valós veszélytől védik az országot, azokra úgy kell tekintenünk, mint akit önként fizetünk meg. Akik a határokat védik attól, hogy az országot megszállja az Iszlám, és másnap arra a káoszra ébredjünk, amire a tőlünk nyugatra élő népek napról napra kelnek, azok nem bűnözők, hanem valóban tiszteletre méltó őrök. Ők a társadalom azon tagjai, akik hajlandóak erőszakot használni, hogy nekünk ne kelljen, még akkor is, ha nem mi akartuk ezt így, és nem adóból, hanem inkább önként fizetnénk őket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2016. április 29. 21:21
van benne valami. mindig van egy földműves meg egy harcos csoport.
Nannyó
2016. április 29. 19:26
Elolvasva a teljes cikket, megállapítom, hogy a mandineres szerkesztő szokás szerint kiherélte ezt az írást, mert a szemlézett részből minden kiderül, csak az nem, amiért ez a cikk íródott.
Nannyó
2016. április 29. 18:49
Én vásárolnék fegyvert, ha lehetne. Őszbe hajló fürtjeim erősen indokolják...
pollip
2016. április 29. 18:46
Eztirigylitek? "A kisgyerekek annyi embert ölnek meg az USA-ban, mint a terroristák Pesthy Gábor2015.12.18. 18:59 Döbbenetes adat jelent meg nemrég az USA több médiumában is. 2015-ben átlagosan majdnem minden héten történt egy olyan eset, amikor egy- és hároméves kor közé eső gyerek okozott balesetet lőfegyverrel. A halálos áldozatok száma összevethető nagyságú az iszlám terroristák által megölt emberekével. Októberben egy kétéves dél-karolinai kisfiú egy revolvert talált a kocsi hátsó ülésén, és véletlenül hátba lőtte az anyósülésen utazó nagymamáját. A nő súlyos sérüléssel, de túlélte a balesetet. Legtöbben magukat ölik meg Az ilyen események nem is nagyon ritkák az USA-ban. Kisgyerekek lőfegyvert találnak, elsütik, és megsebesítik vagy megölik magukat vagy valaki mást. A jelenséggel először a Washington Post egyik blogja kezdett foglalkozni, de utána hasonló adatok jelentek meg a Huffington Postban is. Az elsőre hihetetlennek tűnő adatok felkeltették az álhírek leleplezésére szakosodott Snopes.com oldal szerkesztőinek figyelmét is, de végül ők is arra a megállapításra jutottak, hogy némi – metodikai hibákból következő – pontatlanságot leszámítva az állítások alapvetően igazak. A WP blogírója alig néhány óra hírkereséssel 43 esetet talált (2015 októberéig), amelyben valakit 3 éves vagy fiatalabb gyerek lőtt meg. A 43 esetből 31-ben saját magát sebesítette vagy ölte meg a fegyvert találó kisgyerek. Hetente egy eset Ez azt jelenti, hogy nagyjából hetente fordult elő kisgyerekek által elkövetett lövöldözés. Az esetekben jóval nagyobb arányban szerepelnek a fiúk. A 43-ból csupán 3-ban sebesített meg valakit lány. Az esetekből 13 végződött a fegyverhez jutó kisgyerek halálával, és két esetben halt meg az, akire rálőttek. Az USA területén statisztikailag hetente fordul elő kisgyerek által elkövetett lövöldözés Forrás: AFP/PhotoAlto/Jérôme Gorin Érdekes összehasonlítani a kisgyerekek által okozott haláleseteket a „külföldi” terroristák által elkövetett lőfegyveres merényletekben meghaltak számával. Az USA-ban 2015-ben két merényletet tulajdonítottak „iszlám” terroristáknak. Ezek közül az egyikben (Chattanoogában) öt embert, a másikban (San Bernardinóban) 14 embert lőttek le."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!