Cloverfield Lane 10. – Az apokalipszis a másik ember

2016. április 14. 09:49

Van valami szimpatikus abban, hogy manapság, amikor egy nagyobb hollywoodi filmhez már fél (vagy akár egy egész) évvel a bemutatója előtt kijön az első előzetes, a Cloverfield Lane 10.-nek három hónapja még a létezéséről sem tudott senki az alkotókon kívül.

2016. április 14. 09:49
Rusznyák Csaba
Geekz

A feszes, háromszereplős és majdnem egyhelyszínes thriller alapfelállása aljas és egyszerű: Michelle egy autóbaleset után az idős, izgága és fura Howard bunkerében tér magához. A férfi azt állítja, hogy megmentette az életét, merthogy odakint közben elszabadult az apokalipszis – vegyi, esetleg nukleáris támadás történt, vagy valami még rosszabb, talán a ruszkik, talán a marslakók tették. Mindenesetre a világ odavan, tehát nem mehetnek ki a bunkerből, magukra maradtak hármasban, ők és egy másik férfi, Emmett, aki annak idején segített Howardnak megépíteni a földalatti menedéket.

A nagy kérdőjel természetesen Howard karaktere – nem is az a fő dilemma, hogy a kinti állapotokról mennyire mond igazat, hisz nem csak a promóanyagok, de már maga a cím, a Cloverfieldhez kötés is spoileres. A fő dilemma az, hogy mennyire bízhat benne Michelle mindezen túl: csak egy kínosan viselkedő csodabogár lenne, egy összeesküvés-elméleteket szövő különc, egy fura, de többnyire ártalmatlan félbolond, egy jó szándékú, épp csak agresszív és brutális ember vagy egyenesen egy őrült pszichopata? A hol joviális és udvarias, hol »beteg fasz« jeleket leadó, tehát legalábbis instabil Howard vajon megvédi őt – vagy éppen miatta szorul védelemre?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!