Kleinheincz Csilla és az Ólomerdő

2016. március 17. 09:23

Ehavi olvasmányunk a Mini-könyvklubban az Ólomerdő. A könyv írójáról, Kleinheincz Csilláról, és magáról a regényről gyűjtöttem össze ezúttal néhány érdekességet.

2016. március 17. 09:23
Vegazus
Könyvsarok

Az Ólomerdő új kiadása nemcsak külcsínre tér el a korábbi változattól. Az új borítóképen és a fejezet eleji illusztrációk megjelenésén kívül a szöveg is átalakításra került. Csilla részben az olvasói vélemények hatására döntött úgy, hogy a korábbi lassú kezdésen változtat, ezért kihúzta az összes iskolai jelenetet, és helyette Emese és apja, István kapcsolatát dolgozta ki részletesebben. A családi szál erősítését fontosabbnak érezte, mint Emese iskolai életének megismerését, mert a regény későbbi jeleneteiben is fontos szerepet játszik Emese és István kapcsolata. Ezenkívül olyan új utalások is kerültek a történetbe, melyek majd csak a következő két kötetben kerülnek igazán terítékre.

Habár az Ólomerdő rajongóinak egyik legnépszerűbb karaktere Rabonbán, a második kötetben, az Üveghegyben, ő szinte egyáltalán nem szerepel. Ráadásul az írónő nem akarta az időközben oly népszerűvé vált Young Adult regények sablonjait sem használni, ezért tartott tőle, hogy az olvasók nem lesznek majd annyira elégedettek az Üvegheggyel, mint amennyire az Ólomerdővel voltak. Szerencsére nem így történt, hiszen tetszett nekik a folytatás annak ellenére is, hogy nem azt kapták, amit vártak. Rabonbán rajongóinak pedig jó hír, hogy a harmadik kötetben újra találkozhatnak vele, mert a negyedik történetnek ő áll majd a középpontjában.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!