Daredevil ott folytatja, ahol az első évadban abbahagyta

2016. március 20. 12:56

Egy kimagasló első évad után nagyok az elvárások a Daredevil második szezonja előtt, de az első epizód láttán nem kell félni. Spoilermentes kritika.

2016. március 20. 12:56
Muchichka László
Roboraptor

Szeretném elkerülni, hogy lelkendezzek róla, ezért a bennem lakó fanboy-t minél messzebbre igyekszem száműzni, de nagyon nehéz. A Netflix szemmel láthatóan ugyanott folytatja, ahol a Daredevil és a Jessica Jones első évadaival elkezdte, és megint nagyon magas a nívó.

Már-már közhelyes leírni, de ez a szó legnemesebb értelmébe vett földhözragadtságot és realitást jelent, New York/Hell’s Kitchen olyan züllött bemutatásával együtt, ahol nem férne meg egy makulátlan Amerika Kapitány, mert itt bizony nemtelen eszközöket is be kell vetni annak érdekében, hogy rend legyen.

Az első szezonhoz hasonlatosan az első epizód ezúttal is in medias res kezdődik, a sorozat készítői nem ügyködnek azon, hogy keretbe helyezzenek minket, szépen lassan derül majd fény mindenre. Főhősünk két komoly bunyót is kap ebben a részben, és bármennyire is utáltam az előző szezon végén megjelenő klasszikus piros szerkót, Charlie Cox úgy flangál a kevlárral bélelt spandexben, hogy egy pillanatig sem volt kedvem vigyorogni rajta, nem túlzás, hogy ellenfeleiben is megáll a szar, ha őt látják. Ráadásul az új szerkóhoz új harcművészeti stílus is dukál, emberünk produkál néhány érdekes flikkflakot, amiket eddig nem kamatoztatott még.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!