The Expanse: vége az 1. évadnak

2016. február 09. 10:00

Akiknek nincs ideje sok betűt olvasgatni, azoknak röviden: ismét van egy jó scifi a SyFy-on.

2016. február 09. 10:00
Neoprimitiv
Sorozatjunkie

Az évad nagyon sok ponton eltért James Corey öt kötetes regénysorozatának első kötetétől és változatlanul úgy érzem, hogy szerencsés kézzel nyúltak a készítők a forráshoz.

A három oldalú konfliktus, ami a könyvben csak háttér, a sorozatban arcokat kapott. Ennek köszönhetően a hatalmi harcokat és a végül is az egész sztorit meghatározó Föld – Mars – Öv szembenállást nem csak a Rocinante legénységén keresztül látjuk, hanem ez önálló, párhuzamos szálként működik a sorozatban.

Ennek köszönhetően változatosabb a látvány is, nem vagyunk végig a főszereplők meglehetősen klausztrofób világához kötve.

Az is jót tett a sorozatnak, hogy az elején Holden legénysége nem egy boldog, összeszokott csapat volt a szeretett parancsnok mögött. Az eltérő egyéniségek így jobban látszottak, a könyvet nem ismerők számára nem volt előre lefutott, hogy milyen döntéseket hoznak majd a szereplők. A későbbiekre nézve is pozitív lehet, hogy így nagyobb egyéni játékterük van.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!