5 dolog, amiért nem kéne, hogy működjön a Deadpool

2016. február 15. 07:11

Deadpoolt ezekért illik magunkból kikelve ajnározni, pedig fontos lenne, hogy ne szopjuk már be az Amerikai pite-széria hanyatló részeinek mondanivalóját összedarálva a geekséggel. Elvileg nem kéne, mégis hatással van az emberre. Engem is megvett kilóra.

2016. február 15. 07:11
Muchichka László
Roboraptor

3. Tökösség

Adam Sandler komédiákat idéző számtalan altesti poén + röpködő végtagok? Tim Miller ugyanazt csinálta a Deadpoolal, amit Matthew Vaughn a Kingsmannel. Íme a recept: végy egy csipetnyi erőszakot, fordítsd ki a zsánert a kereteiből, majd borítsd be hangyányi szexuális ráutalással (»Ha megmented a világot, csinálhatjuk seggbe!« vs. »Szexeljünk vadul, kőkeményen, eszementen, magunkból kikelve!«) és kész a metafilm. Viszont a tökösség intézménye részint gyámoltalan a filmben. Ha már vállaltan R-kategóriás lett a film (nálunk 16-os karika), akkor lehetne több meztelen Morena Baccarin, meg még több hírig. Sok a biztonsági játék. (…)

5. Végre valami a Fox-tól!

Persze, hogyne, igen, ezzel sikerült kiköszörülni a csorbát a Farkas Deadpool-fiaskóján, de azért jár az análfűrész az alkotóknak azért, amit Kolosszussal tettek. A benga, acéltestű orosz az egyik kedvenc X-Men karakterem, aki a korábbi X-filmekben bátnóan kevés szerepet kapott, és a pátoszos kamuorosz szinkron sem kedveltette meg velem ezen adaptációját. Az ignoráns Negaszónikus Tini Torpedó telitalálat, de szegény Pjotr Nyikolajevics Raszputyin azért jobbat érdemelt volna, pár »Gyedpulnál«. Bozse moj!

Mindent egybevéve igen, kellett ez a film, hogy felrázza a hero-zsánert és figyelmeztesse a Marvel/Disney-t, hogy azért nemcsak ők képesek szuperhősös filmeket készíteni, de azért kezeljük a helyén ezt a filmet. Ez egy érdektelen szerelmi és bossszúfilm némi eredetsztorival, amit a nem lineáris történetmesélésnek és Deadpool kiszólásainak hála nem veszünk észre, vagy nem törődünk vele. Ettől függetlenül drukkolok az alkotóknak, hogy legyen még több vér a pucájukban, ha majd a folytatást készítik, mert már ez a kezdés is biztató volt, de van még a karakterben kraft bőven!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!